Hírek - 2018. április 13.The Blues Brothers: Fotók!

Színpadra került a The Blues Brothers – The Hungarian Show című produkció a Soproni Petőfi Színházban. A Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával készült látványos, nagyszabású előadásban a világhírű film dalai hangzanak el, Miklós Tibor fordításának köszönhetően magyarul. A premier április 14-én lesz.

A koncertshow főszereplői Feke Pál és Serbán Attila. Ők alakítják Elwood Bluest és Jake Bluest. Mrs. Murphy szerepében pedig kettős szereposztásban színpadra lép Jónás Andrea és Tóth Vera.

A történet szerint a  blues-testvérek világ körüli turnéjuk egyik állomásaként érkeznek meg Sopronba, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzetek közben jutnak el a színházig. Itt aztán két órát kapnak, hogy előadják műsorukat, mert jön értük a rendőrség. A keretjátékok megírásában Szente Vajk volt a segítségükre. Készítettek a történethez légifelvételeket, filmes bejátszásokat, s mindezeket igazi mozis élményként tárják a nézők elé. A koncerten fúvósokkal megerősített kilenctagú zenekar játszik, a vokálban szintén országos hírű énekesnők, Czerovszky Henriett és Vincze-Fekete Vera erősítik a dalokat.

Az előadásban az 1980-as filmből elhangzanak olyan legendás slágerek, mint a Sweet Home Chicago, az Everybody Needs Somebody, a Gimme Some Lovin', a Soul Man, Think, vagy éppen a Jailhouse Rock.

A látványtervező Madarász János "Madár", a díszlet Tóth Kázmér munkája, a koreográfus Túri Lajos, a jelmeztervező Szélyes Andrea.  Az előadásban közreműködnek a Sopron Balett táncosai.

A The Blues Brothers – The Hungarian show ettől a héttől kezdve összesen 26-szor látható Sopronban.

Fotók: Torma Sándor