Hírek - 2018. március 31.My Fair Lady: darabtemetés

Utoljára látható a My Fair Lady című musical sztárszereposztásban a Soproni Petőfi Színházban március 31-én délután három és este hét órakor, valamint április 1-én ugyanezekben az időpontokban. A vasárnap esti búcsú igazi különlegességet hordoz magában, ugyanis a közönség rendhagyó, sok meglepetéssel fűszerezett, vidám darabtemetésnek lehet részese.

A darabtemetés régi színházi hagyomány, főleg a vidéki teátrumokban terjedt el, ahol a törzsközönség és a városlakók már látták az épp búcsúzú sikerprodukciót. Az utolsó előadáson így aztán bármi előfordulhat a néző szeme láttára. Plusz poénok, meglepő fordulatok kerülhetnek be a darabba. Az alkotók természetesen egyeztetnek erről, ám némi rögtönzés azért mindig belefér, így aztán ezek az előadás-temetések a közönség számára is emlékezetes, megismételhetetlen hangulatban zajlanak. A színészek számára legalább olyan izgalmas ez, akár a bemutató.

A népszerű darab még soha nem szerepelt a soproni teátrum műsorán. Vonzó szereposztásban - Szolnoki Tibor, Kisfaludy Zsófia, Zsadon Andrea, Mikó István, Nagy Gábor, Horváth Zsuzsa, Savanyu Gergely - és Radó Denise értő rendezése mellett, zenekaros, énekkaros kísérettel, látványos táncos jelenetekkel tarkítva hódította meg a nézőket az előadás.

Zúgó vastapsot, lelkes bravó kiáltásokat, hangos ovációt és hosszas ünneplést kapott a közönségtől a musical stábja. A nézők a bemutatón nem akarták leengedni a színpadról a népes alkotócsapatot. Fergeteges hangulatú, emlékezetes előadás született telt ház előtt Sopronban. A közönség kívánságára most újra látható búcsúként a produkció tavasszal, ünnepi ráadásként utoljára, hogy senki ne maradjon le Henry Higgins és Eliza Doolitle, a virágáruslány történetéről. Persze sok meglepetéssel!