Hírek - 2018. február 12.Színészként rendezőt játszik

Kifejezett kérésként fogalmazódott meg a próbafolyamat kezdetén, hogy ne utánozzak konkrét rendezőket – ezt színészként nehéz megállni – de bizonyos típusok azért felismerhetőek lesznek a játékban. Olyanok, akikkel találkoztam Szegeden, Kaposvárott vagy épp itt Sopronban – mondta Savanyu Gergely, aki a Rendező szerepét játssza az Ármány & szerelem című rockzenés játékban. Papp Gyula – Demjén Ferenc – Sárdy Barbara művének a premierje február 24-én lesz. A rendező Pataki András.

Savanyu Gergely hozzáfűzte: ennek a történetnek érdekessége: társulati szinten láthatók örömök és bánatok, fúrások, sértődések, titkos vagy nem leplezett szerelmek, azoknak viszontagságai a próbafolyamat alatt, miközben egy stáb azért dolgozik, hogy elkészüljön az Ármány és szerelem című darab zenés változata. Abban pedig, hogy az előadáson belül létrejöjjön az előadás, a daloknak jut a főszerep, hiszen a különböző, markánsan elkülönülő stílusú (rock, pop, rap, blues, barokk) muzsikák, azoknak a szövegei hordozzák a dráma valódi cselekményét. A produkcióban 21 dal hangzik el.

– Számomra az is különleges, hogy ebben az előadásban nem csak rendezője, hanem igazgatója is vagyok a társulatnak. A direktori lét viszontagságait, a különböző hivatalokkal, szervekkel a kapcsolattartást, a napi ügyekkel foglalkozást is láthatja így a néző egy művészi folyamatban. Törekedtünk arra, hogy sok humorral, helyzetkomikummal mutassuk be a mi világunkat. A színházi nyílt napokon észleltük, a közönség mindig szeret bepillantani a kulisszák mögötti világba, hogyan is készül egy előadás. Most ezt is ábrázoljuk, színházként a színházban.