Hírek - 2017. október 12.Táncrapszódia sokszínűen

Nagyszabású, sokszínű, különleges és látványos produkcióval lepi meg a közönséget a Sopron Balett október 13-tól. Táncrapszódia címmel egy este három előadást adnak elő a leghűségesebb város teátrumában. Bemutatkozik koreográfusként a Szaranszkból érkezett Alekszej Batrakov és a két új orosz fiatal társulati tag: Darija Pisminceva és Andrej Potapov.
Lángoló szív

A nézők megtekinthetik a Szergej Rahmanyinov zenéjére készült Lángoló szív című koreográfiát, amely a társulathoz szerződött Alekszej Batrakov munkája. Makszim Gorkij Izergil anyó című elbeszélésének motívumaiból készült táncjátéknak A szerelem és hősiesség himnusza alcímet adták. Az előadásban együtt látható a 24 esztendős Darija Pismenceva és a 22 éves Andrej Potapov, ők a soproni teátrum szaranszki testvérszínházi kapcsolatainak köszönhetően szerződtek a társulathoz. 

Demcsák Ottó ötlete nyomán a győri Rosta S. Csaba építész jazz-zenekara, a RAS Q írt egy lemezt a görög mitológia ismert történetéhez, és ehhez az albumhoz készült el a félórás táncmű, a Labirintus a Sopron Balett vezetőjének koreográfiájával. Ez a második mozaikdarabja az estnek.

A zárás pedig Rovó Péter Mozart szelet című humoros koreográfiája lesz. A  téma pedig nem más, mint az, hogyan készül és érkezik meg a színházba a nagyérdemű.

Az előadások színlapjai:
https://www.soproniszinhaz.hu/eloadasok/113-tancrapszodia.html

 

Lángoló szív
Lángoló szív
Labirintus
Labirintus
Mozart szelet
Mozart szelet
Fotók: Torma Sándor