Hírek - 2017. október 9.Hippolyt: Koltai Róbert a nézőtéren

Koltai Róbert is ellátogatott a soproni színházba, hogy megtekintse a Hippolyt, a lakáj című előadást. A népszerű színművésznek tetszett a produkció, gratulált a darabot színpadra állító stábnak.


Koltai Róbert neve összeforrt a Hippolyt, a lakájjal. Először 1993-ban állította színpadra a művet a veszprémi teátrumban.  A produkcióban Szilágyi Tibor játszotta a címszerepet, Benkóczy Zoltán pedig Schneider Mátyást.  Amikor elkészült az 1999-ben bemutatott Hippolyt című remake-alkotás Kabay Barna rendezésében, abban már ő alakította Kabos Gyula legendás szerepét (Eperjes Károly volt Hippolyt), majd hat évvel ezelőtt a Karinthy Színházban is belebújt a felkapaszkodott fuvaros bőrébe, aki nehezen jön ki a lakájával. Utóbbit akkor Galla Miklós formálta meg.

Koltai Róbert otthonosan mozgott a soproni színházban, hiszen 1996-ban rendezett a teátrumban, mégpedig a Szombat, vasárnap, hétfő című előadást Borbás Gabi, Hacser Józsa, Mikó István, Maros Gábor és Dobák Lajos főszereplésével.

A Jászai-díjas, érdemes művész a soproni Hippolyt megtekintésekor gratulált a szereplőknek, s örömmel üdvözölte régi kollégáit, Eperjes Károly rendezőt, Horváth Zsuzsát, Reviczky Gábort, biztató szavakat mondott az egyetemista színészeknek is.  

 


HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István