Hírek - 2017. szeptember 13.Ibsen-darabra készülve

Olvasó-és elemzőpróbákkal megkezdődtek Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámájának előkészületei a budapesti Nemzeti Színházban. A rendező Pataki András.

Ebben az évadban a Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a budapesti Nemzeti Színházzal közösen mutatja be a soproni teátrum kamara-előadásként Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című egyrészes drámáját Szilágyi Tibor főszereplésével. Ennek a produkciónak a premierje rendhagyó módon Zentán lesz október közepén, díszelőadásként ezzel avatják az ottani új stúdiószínházi játszóhelyet. Ezután novembertől a leghűségesebb városban tekinthető meg a darab, majd később a Nemzetiben is színpadra kerül.

Az előadásban Arnold Rubek professzort, szobrászt Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész alakítja. Maját, Rubek feleségét  Szőcs Erika, Irenet, az egykori múzsát Molnár Anikó játssza. Ulfhejm földbirtokos szerepében Szélyes Ferenc Jászai-díjas színművész látható. A fürdőszálló igazgatójaként Wischer Johann lép színpadra. A Diakonisszaként Varga Fekete Kinga, a Kaposvári Egyetem művészeti karának negyedéves hallgatója és Diószegi Imola látható kettős szereposztásban. Lars, a szolga Major Zsolt lesz. Varga Gábor jazz zenész élőben játszik majd a darab közben a jelenetekhez, hangulatokhoz illő muzsikát, s ezeket modern köntösbe bújtatja.

A dramaturg Katona Imre, a jelmeztervező Szélyes Andrea, a díszlettervező Pataki András, a fény a Magyar Teátrum-díjas Kovács Ferenc munkája.

A zentai bemutatót október 19-én, a soproni premiert november 3-án tartják.

Pataki András
Szilágyi Tibor
Szőcs Erika
Molnár Anikó
Szélyes Ferenc
Wischer Johann
Varga Fekete Kinga
Varga Gábor
Fotók: Torma Sándor