Hírek - 2017. augusztus 2.Lángoló szív Alekszej Batrakovval

Új koreográfiával mutatkozik be a következő, zenés évadban a Sopron Balett. Szergej Rahmanyinov zenéjére Alekszej Batrakov Lángoló szív című produkciója Gorkij Izergil anyó című elbeszélése alapján készül.

A Sopron Balett októbertől egy este három produkcióval mutatkozik be Táncrapszódia címmel bérletes előadásként. Rosta S. Csaba és Demcsák Ottó Labirintus, Szergej Rahmanyinov és Alekszej Batrakov Lángoló szív, valamint W. A. Mozart és Rovó Péter Mozart szelet  című táncjátékait láthatják a nézők.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy szeptembertől balettmesterként üdvözölhetik Sopronban Alekszej Batrakovot, és a tervek, elképzelések szerint három orosz táncos, két fiú és egy lány érkezik a társulathoz.

A szerződtetések hátterében az áll, hogy Soproni Petőfi Színház és az oroszországi Szaranszkban található Jausev Állami Zenés Színház 2015 nyarán kötött együttműködési megállapodást a leghűségesebb városban. A partnerség többek között vendégszereplések szervezéséről, koreográfusok, balettmesterek és rendezők kölcsönös cseréjéről, koprodukciók létrehozásáról szól. Ennek keretében az elmúlt években Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője tartott mesterkurzusokat Szaranszkban, legutóbb Szkíta játékok címmel koreográfiát is betanított az ottani társulatnak. A második alkalommal vele tartottak Bolla Bence, Füsi Zsolt és Rovó Péter táncosok is. Utóbbi Mulatságos történet címmel - Csehov A csinovnyik halála című elbeszélése nyomán -  szintén koreográfiát állított színpadra a Saransk City Ballettel, amelynek vezetője Alekszej Batrakov januárban tartott klasszikus alapokon nyugvó kurzust Sopronban.

A szaranszki balettest részeként Gorkij Izergil anyó című elbeszélése alapján Dankó legendájának történetét is eltáncolták. Ennek az elkezdett munkának a folytatása lesz az új táncos produkció, a Lángoló szív színpadra állítása Szergej Rahmanyinov zenéjére. Az együttes rövid nyári pihenő után hamarosan elkezdi a felkészülését a következő évadra.

A Lángoló szív januári próbájának jelenete (jobb szélen Alekszej Batrakov)