Hírek - 2017. szeptember 15.Játssz velünk!

Játssz velünk! címmel új játékkal találkozhatnak a zenés évadban az alsós, a felsős és a középiskolás diákok a Soproni Petőfi Színház honlapján.

Életkorhoz igazítva válaszolhatnak az előadásainkkal kapcsolatos kérdésekre. A feladatlapok akár önállóan, akár a tanórák keretei között is megoldhatóak, a később megadott linkeken keresztül elérhető „tankockákat” nemcsak a diákok, hanem a pedagógusok is jól használhatják majd.

(Bővebben e kezdeményezésről a színházi nevelési programról szóló résznél olvashatnak a honlapunkon.)

Mindeközben tovább folytatódik a teátrum népszerű színházi nevelés programja. A soproni tantermi színházi foglalkozások, az ott bemutatott előadások és a hozzájuk kapcsolódó témák, beszélgetések, drámás munkaformák utat találtak a fiatalsághoz. A megelőző négy évadban a Dúvadnevelde, a Semmi, a Luke és Jon és a Bocsáss meg, Madárijesztő!  című darabok voltak láthatók, illetve ezekhez az előadásokhoz kapcsolódtak a színháziszöveg-értési és a darab problematikáját a drámamunka eszköztárával feldolgozó foglalkozások. Az elmúlt évadban Németh Ervin és csapata a 35 kiló remény című produkcióval járta az oktatási intézményeket. Az előadást a városban és környékén összesen 33  oktatási intézményben 69-szer játszották el mintegy 2125 diák előtt. Ez a program ötéves időszakának rekordja. Akadt olyan iskola, a soproni Deák Téri Általános Iskola, ahol a teljes nevelőtestület is látta a 35 kiló reményt az iskola továbbképzési napja keretében, s nemcsak látták, hanem részt is vettek a programban.

A produkció szerepelt a TÉR-ERŐ című színházi nevelési programhéten Szombathelyen is.

Németh Ervin, a soproni program vezetője már javában készíti elő a következő évad előadását, amely a Csillagkutya címet viseli, s az anyakeresésről, az új helyzetekhez való alkalmazkodás nehézségeiről, valamint a felnőtté válás útjának "göröngyeiről" szól majd.

Németh Ervin, a program vezetője
Fotó: Torma Sándor