Hírek - 2017. május 21.Fejet hajtani a szerelem előtt

- Fejet hajt mások szerelme előtt, s talán a főszereplőkön kívül ő hozza a legnagyobb áldozatot ebben a darabban. Igazi, sokszínű lélekút az övé - mondta Füredi Nikolett, aki Amneris szerepét formálja meg az Aida című musicalben. Elton John és Tim Rice műve nyitja a fertőrákosi barlangszínházi szezont június 15-én.


Füredi Nikolett számos nagy zenés darab, musical, operett, rockopera főszerepét énekelte itthon és külföldön egyaránt. A népszerű előadó a Soproni Petőfi Színházban részt vett a SingSingSing előadásokban, ő játszotta az Evita címszerepét és a Csárdáskirálynőben Szilviát. Most is örömmel mondott igent arra, hogy csatlakozzon az Aida soproni stábjához.

Különleges számára Amneris szerepe, mert 2007-ben a magyarországi ősbemutató rendezője, Szurdi Miklós felkérte, hogy ő formálja meg a hercegnőt, ám épp ekkor Füredi Nikolettet megkereste a Budapesti Operettszínház, hogy legyen Elisabeth a készülő nagyszabású produkciójukban. Utóbbit választotta, ám most tíz év után nagy örömére ismét találkozhatott Amnerissel.

- A darabban nagy átalakuláson, személyiségfejlődésen megy keresztül a látszólag unatkozó Amneris, akit csak a külsőségek érdekelnek, hogy mindig szép, tökéletes legyen. A belső értékei nem érdekelnek senkit. Radamestől mint rabszolgalányt kapja ajándékba Aidát, és a két nő között rokonszenv, majd barátság alakul ki. A hercegnő találkozik valakivel, aki valódi kérdéseket tesz fel, és ő is valódi válaszokat kap tőle. Felfedezi, hogy a hajbókolásokkal körbevett élete, udvartartása közben lehet őszintén beszélni. Amikor riválisokká válnak, benne is átértékelődik minden a valódi, érdek nélküli érzelmekről. Fejet hajt mások szerelme előtt, igazából kegyelmet gyakorol felettük, s talán a főszereplőkön kívül ő hozza a legnagyobb áldozatot ebben a darabban – foglalta össze gondolatait szerepéről Füredi Nikolett, aki szerint a műben Amneris sorsa, tartása példát is adhat, hogy az érzelmeket, szenvedélyeket nem lehet kényszeríteni, megválasztani, csak megélni. Azok jó és rossz oldalával együtt.