Hírek - 2017. augusztus 19.Zene minden szinten

Zenés évaddal, igazi sztárparádéval, műfaji és stílusbeli sokszínűséggel várja a Soproni Petőfi Színház a 2017/2018-as szezonban a közönséget.

Érkezik Eperjes Károly, Reviczky Gábor, Feke Pál, Serbán Attila, Szilágyi Tibor. Szerzőként Demjén Ferenc is csatlakozik a legendák csapatához. Itt lesz velünk Szolnoki Tibor, Zsadon Andrea, Nagy Gábor, Mikó István, Horváth Zsuzsa, Kisfaludy Zsófia. A prózai társulat és a Sopron Balett népszerű tagjai ismét teljes erővel vágnak neki az esteknek, hogy emlékezetes színházi élményekkel gazdagodhasson az igényes soproni közönség.

A felnőtt bérletben Eperjes Károly rendezésében, Reviczky Gábor főszereplésével a Hippolyt, a lakáj című vígjátékot mutatja be a Soproni Petőfi Színház a Pesti Magyar Színházzal koprodukcióban. Molière A fösvény című műve alapján Simai Kristóf, Katona Imre és Szarka Gyula írta a Zsugori című zenés komédiát. A Komáromi Jókai Színházzal közösen készülő darabot Béres László állítja színpadra.

A Sopron Balett egy este három produkcióval mutatkozik be Táncrapszódia címmel. Rosta S. Csaba és Demcsák Ottó Labirintus, Szergej Rahmanyinov és Alekszej Batrakov Lángoló szív, valamint W. A. Mozart és Rovó Péter Mozart szelet  című táncjátékait láthatják a nézők.

Ősbemutatóként tekintheti meg a közönség Papp Gyula, Demjén Ferenc, Sárdy Barbara Ármány és szerelem című rockzenés játékát. Feke Pál és Serbán Attila The Blues Brothers címmel ad elő musicalshowt. A Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a budapesti Nemzeti Színházzal közösen mutatja be a soproni teátrum kamaraelőadásként Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámáját Szilágyi Tibor főszereplésével. A rendező Pataki András.

Műsoron maradnak a Diótörő, A dzsungel könyve, a Macbeth, a My Fair Lady előadások, és ismét lesz Petőfi Pódium országosan ismert produkciók, előadók meghívásával.

Gazdag kínálattal várja a teátrum a gyerekeket, fiatalokat, s folytatódik a színházi nevelési program is a Csillagkutyával. Érdemes  bérletet váltani, hogy biztos helye legyen nálunk!

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István