Hírek - 2017. április 22.Kövek: több, mint tanjáték

Újra műsorra tűzi a Soproni Petőfi Színház a fiataloknak, diákságnak szóló Kövek című zenés tanjátékát. A Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban április 25-től látható az elgondolkodtató, sok kérdést felvető előadás, amely mindemellett több településen is vendégszerepel. A rendező Molnár Anikó.

A Forrás Színházzal együttműködésben létrejött előadás – ausztrál eredetiből Békés Pál fordítását felhasználva – megtörtént esetet dolgoz fel, s két kallódó srác céltalannak látszó világába vezet el bennünket. A fiúk kalandra vágyva unalmukban köveket hajigálnak egy felüljáróról az autópályára, s „telitalálatuk” egy családapa halálát okozza.

- A történet a fiatalkorúak börtönében játszódik, ahol felidézzük, miért került oda az a két fiú, akikről szól a kerettörténet. Az előadás azt dolgozza fel, hogyan tudnak ezen túllépni, egyáltalán túl tudnak-e, s miként fogadja el őket a társadalom, elítéli-e őket a bíró, vagy megmenekülnek-e. Ezt a kérdést nyitva is hagyjuk a néző előtt, mindenki maga döntheti el a választ - nyilatkozta korábban az előadásról Molnár Anikó, aki hozzátette: a produkcióval szeretnék elérni azt, hogy a gyerekek, kamaszok élményszerűen, a saját, mai nyelvükön találkozzanak a felelősség  komoly kérdésével. Azzal, hogy tetteik következményeiért felelősséget kell vállalniuk. 
 
Játsszák: Papp Attila, Ács Tamás, Czár László, Molnár Anikó, Szlúka Brigitta és Horváth László.