Hírek - 2017. április 24.Darabtemetés: A dzsungel könyve

Utoljára látható Sopronban A dzsungel könyve című musical június 5-én (hétfőn) délután három és hét órakor a Petőfi Színházban. A második előadás igazi különlegességet hordoz magában, ugyanis a közönség rendhagyó, sok meglepetéssel fűszerezett, vidám darabtemetésnek lehet részese.

A darabtemetés régi színházi hagyomány, főleg a vidéki teátrumokban terjedt el, ahol a törzsközönség és a városlakók már látták az épp búcsúzú sikerprodukciót. Az utolsó előadáson így aztán bármi előfordulhat a néző szeme láttára. Plusz poénok, meglepő fordulatok kerülhetnek be a darabba. Az alkotók természetesen egyeztetnek erről, ám némi rögtönzés azért mindig belefér, így aztán ezek az előadás-temetések a közönség számára is emlékezetes, megismételhetetlen hangulatban zajlanak. A színészek számára legalább olyan izgalmas ez, akár a bemutató.

A dzsungel könyve az évad egyik legnagyobb sikere a soproni teátrumban. A musical emlékezetes nyári premierjét a fertőrákosi barlangszínházban tartották, ahol összesen hatszor volt látható a darab, majd Pápán is eljátszotta azt a stáb, és ősztől a kőszínházban is látható  volt az előadás. A produkció még műsoron marad, de Sopronban most látható utoljára.

Dés László - Geszti Péter - Békés Pál darabját Pataki András állította színpadra, a koreográfus Szakál Attila, a jelmeztervező Húros Annamária. Balu szerepét Mikó István alakítja. A dalok élőben hangzanak el, zenei alap segítségével, külső, élőben éneklő kórus részvételével.  A slágerré vált népszerű dalok, mint A tigris éjszakája, a Beszél a szél, a Beindul a pofonofon, a Válj kővé!, a Szavakat keresek, a Monky-funky az egész előadás alatt biztosítják a vidámságot és jó hangulatot a látványos táncos betétekkel együtt.