Hírek - 2014. december 12.Zene, New York, Szerelem

Megtartották az olvasópróbáját a Zene, New York, Szerelem című romantikus musicalnek a Soproni Petőfi Színházban. Neil Simon-Marvin Hamlish-Carole Bayer Sager művét Szurdi Miklós állítja színpadra. A két főszereplő Feke Pál és Vágó Bernadett. A bemutató február 28-án lesz.

A stáb az olvasópróba után sajtóbeszélgetésen mutatkozott be a média képviselőinek. Pataki András, a soproni teátrum igazgatója örömét fejezte ki, hogy a színház ismét bemutathat egy világhírű musicalt, remek szereposztásban. A produkcióban a Sopron Balett tagjai is közreműködnek, nem csak táncosként.  A direktor reményének adott hangot, hogy budapesti helyszíneken is tudják majd játszani a darabot.

Szurdi Miklós először rendez Sopronban. Mint mondta, pályafutása során legalább 25 musicalt állított színpadra, és ilyen alkalmakkor mindig arra törekedett, hogy a próza ugyanolyan fontos és hangsúlyos legyen az előadásaiban, mint a zene. Most sem változtat ezen, szerinte Neil Simon zseniális művében minden adott ahhoz, hogy  bemutathassanak egy igazi romantikus, szórakoztató, ám nagyon mély emberi érzéseket felszínre hozó történetet, amely az emberi kapcsolatokról, a szerelemről szól keserédesen.

A Neil Simon-darab korábban Édeskettes hármasban címmel futott a Madách Színházban. A Vernont alakító főszereplő, Feke Pál, a produkció művészeti vezetője és egyik zenei vezetője kiemelte, hogy a soproni előadás egy átdolgozott változat lesz, élőzenekaros kísérettel, kimondottan a darabhoz készülő egyedi látvány- és díszletvilággal. Hozzáfűzte: még soha nem játszott kétszemélyes darabban.

A Soniat megformáló Vágó Bernadett az Operettszínház népszerű tagja, aki olyan musicalek főszerepeit játszotta el, mint a Ghost, az Elisabeth, az Abigél, a Miss Saigon, a Szépség és a Szörnyeteg. Feke Pállal jól ismerik egymást, sokszor játszottak együtt különböző musicalekben. A kedvelt énekesnő először lép színpadra a teátrumban. Ahogy megfogalmazta: az is újdonság lesz számára, hogy eddigi nagy musicalszerepeihez képest most csak ketten lesznek a színpadon, és ez nagy kihívást jelent.

A produkció koreográfusa Szakál Attila, aki azt hangsúlyozta, hogy akciódús, pörgős táncok jellemzik majd az előadást, a mozgásvilág egységesen alkalmazkodik a darab zenei, prózai elemeihez.

A darabot Galambos Attila fordította, ő úgy fogalmazott, olyan jó a szöveg és a történet, hogy ez a mű mindenütt sikerre volt ítélve. Az 1979-es bemutató után három évig nem vették le a Broadway műsoráról. A fordító azt is elárulta, 2005-ben már dolgozott Sopronban, a Casting című előadás dalszövegeit írta.

A sajtóbeszélgetés végén Feke Pál elénekelte az előadás nyitódalát a média képviselőinek.
 

ZENE, NEW YORK, SZERELEM
(They’re playing our song)
- romantikus musical két részben -

A Soproni Petőfi Színház előadása

Szövegkönyv: Neil Simon
Zene: Marvin Hamlish
Dalszövegek: Carole Bayer Sager
Fordította: Galambos Attila


SZEREPLŐK:

Vernon Gersch: Feke Pál (Junior Príma- és Artisjus-díjas)
Sonia Walsk: Vágó Bernadett 

valamint

Sonia énjei: Csernus Anita, Tiszolczi Lilla, Szalai Dóra (Lukácsi Laura)
Vernon énjei: Szóka Roland, Szeles Tamás, Száraz Dávid (Bolla Dániel)
Phil hangmérnök hangja: Savanyu Gergely

Közreműködik a Produkció Zenekara

Díszlettervező: Khell Csörsz
Jelmeztervező: Fekete Mónika
Koreográfus: Szakál Attila
Hangszerelés: Sebestyén Áron
Zenei vezető: Feke Pál és Sebestyén Áron
Karmester: Ruff Tamás
Sound supervisor: Mohai György
Zenei munkatárs: Fehér Adrienn
Látványtervező, vetítés: Madarász János “Madár”
Rendezőasszisztens: Kővári Szimonetta és Frigyesi Eszter
Művészeti vezető: Feke Pál
Rendező: Szurdi Miklós

A BEMUTATÓ IDŐPONTJA: 2015. február 28.

Fotó: Torma Sándor