Hírek - 2024. március 13.Jön a Csókos asszony

Megtartották az olvasósópróbáját Zerkovitz Béla - Szilágyi László népszerű operettjének a Csókos asszonynak a Soproni Petőfi Színházban. A rendező a Jászi-díjas Kiss József. A bemutató április 20-án lesz.

Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger. 


A darabban Tarpataky báró szerepét Szolnoki Tibor Jászai- Mari-díjas színművész játssza. Pünkösdi Katót Galambos Lilla formálja meg. Dorozsmay Pista szerepében Török-Ujhelyi Tamás látható. Mindketten vendégként érkeznek a társulathoz. Rica-Macát Dienes Blanka alakítja.Ibolya Edét Papp Attila kelti életre.Kubanekként Savanyu Gergely lép színpadra. Hunyadiné Szőcs Erika, Salvator, főkomornyik Pintér Gábor, Csipcsala/Róth, Szabó Laci, Marcsa/Róthné Simon Andrea, Rendőr/Ricsi, Marosszéki Tamás, Szomszédasszony/Linzerné Horváth Enikő Sára, János/Thoroczkay Kiss Noró, Szomszédasszony/Beretvásné Süle Nóra, Szomszédasszony/Kükülleyné Holzmann-Szalai Dóra, Szomszédasszony/Hettyeginé Csillag-Szabó Kata, Vencel/Lakáj Hegedűs Levente, Henteslegény/Lakáj Földesi Bendegúz lesz.


Az előadásban közreműködik a színház énekkara és a Sopron Balett.

A jelmeztervező Rátkai Erzsébet Jászai-díjas, Ferenczy Noémi-díjas, érdemes művész, a díszlettervező Horesnyi Balázs Jászai-díjas, érdemes művész, a  koreográfus Gyenes Ildikó.
A zenei vezető, és a hangszerelő Rácz Márton. A korrepetitor Horváth Enikő Sára. A koreográfus asszisztens Holzmann-Szalai Dóra lesz. Súgó Szele Julianna Lívia, ügyelő Horváth Dávid, a rendezőasszisztens Simon Andrea. A rendező a Jászai-díjas Kiss József.

 

Fotók: Rombai Péter