Hírek - 2023. szeptember 16.Titkok a próbáról

Látványos vívó jelenetek, filmszerű képek, reneszánsz, romantikus, fülbemászó zene, korhű jelmezek, klasszikus értelmezés, a szerelem gyönyörűségének, csodájának, titkának legendás története várja a nézőket a világirodalom legtöbbet feldolgozott darabjában a Rómeó és Júliában Eperjes Károly rendezésében a Soproni Petőfi Színházban szeptember 23-tól.

Rendhagyó, különleges és egyedi módon tekinthettek be a nézők a Rómeó és Júlia próbájába a Soproni Petőfi Színházban pénteken este. Eperjes Károly rendező és a darab stábja életre szóló  élménnyel, sok titkot fellebbentve ajándékozta meg a leghűségesebb város  teátrumában a leghűségesebb nézőket a bemutató előtt egy héttel.
Nyílt próba és kötetlen hangulatú, vidám közönségtalálkozó várta regisztráció után a bérletes nézőket, a Színházpártoló Egyesület tagjait, és akik jegyet váltottak A szenvedély évadának első előadására Sopronban. Az érdeklődők betekinthettek a kulisszák mögé, bejárhatták  a színpadot, a Székely László tervezte grandiózus díszletet, amely a Shakespeare korabeli a Globe színházat idézi meg. A szereplők, alkotók pedig meséltek érzéseikről, gondolataikról a darabról, a próbákról, szerepeikről. Eperjes Károly - aki játszik is produkcióban - beavatta a nézőket a próbák rejtelmeibe, a stáb három jelenetet bemutatott a készülő előadásból. A közönséget Kiss József igazgató köszöntötte, aki elmondta, szeretnének hagyományt teremteni abból, hogy a színházat választó hűséges közönség ilyen módon, ilyen élményszerűen is közel kerüljön a darabokhoz, a most érkezett fiatal színészekhez, a társulathoz, azokhoz az előadásokhoz, amelyek várják a nézőket A szenvedély évadában.  

A rendhagyó próbán és beszélgetésen a lelkes közönségtől sokszor kaptak tapsot a színészek, alkotók, akik gőzerővel készülnek a jövő heti bemutatóra. A Rómeó és Júlia premierje szeptember 23-án lesz a Soproni Petőfi Színházban.
 

Fotó: Rombai Péter
Fotó: Rombai Péter