Hírek - 2022. október 3.Igyekszünk megfelelni!

Útjára indult a Soproni Petőfi Színház színházi nevelési programjának új előadássorozata, amely az általános iskolák 5-6. osztályosait szólítja meg. A Megfelelni című színházi nevelési előadás október 3-a és 14-e között látható mindennap a soproni és a Sopron környéki iskolák valamelyikében.

Egy kissrác a kisgimnáziumba készül, ennek érdekében a szülei trenírozzák, majd a felvételi vizsgán olyan szituációval kerül szembe, amelyet kitűnően old meg az elvárások alapján, ám kiderül számára, hogy becsapták… Az előadás és a foglalkozás középpontjában az elvárások és a megfelelni vágyás gyakran feszítő, a kiskamaszok számára megoldhatatlannak látszó problémaköre áll. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez a konfliktus ne okozzon törést a gyerekekben?

Az előadást – amelyet a problémafeldolgozó foglalkozással egybeépítve játszanak – október első két hetében 33 alkalommal mutatják meg Sopron, Kőszeg, Egyházasfalu, Sopronkövesd, Sopronhorpács, Nagycenk, Pereszteg, Harka, Bő és Kópháza összesen 18 iskolájában.

A játékban Kisfaludy Zsófia, a Soproni Petőfi Színház színművésze mellett – hármas szereposztásban – három soproni kisiskolás vesz részt: Pál Zoé és Pongrácz Máté (Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI), valamint Konsztantyin Prikazcsikov (Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola). A darabot Németh Ervin, a színház dramaturgja írta, s a foglalkozást is ő tervezte és vezeti.

 

A színházi nevelési előadás időpontjai és helyszínei az oldalt látható képre kattintva megtekinthetőek.