Hírek - 2022. június 24.Hűség és zene: imázsfilm készült

Elkészült a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar új imázsfilmje. Hűség és zene olvasható a képkockák végén, s ez a szellemiség hatja át az egész alkotást, amelynek rendezője, vágója Németh Anna, az operatőrök Mike László és Mike György voltak. A Petőfi Színház előadásaiban többször szerepel Kóczán Péter művészeti vezető és Oberfrank Péter karmester irányításával a ország egyik legrégebbi komolyzenei formációja. Hallhatta őket a közönség ebben az évadban A padlás hatalmas sikerű produkcióban, az És mégis élünk táncműben, valamint az Árgyilus és Tündér Ilona mesetáncjátékban.

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus zenekar lassan 200 éves, és az elmúlt esztendőkben rendszeresen szerepelnek a Petőfi Színház zenés előadásaiban. Musicalekben, operettekben, a Sopron Balett produkcióiban. Kiemelkedő volt számukra, amikor 2020 őszén a Stabat Mater összművészeti előadásban a színpadon játszották Pergolesi muzsikáját operaénekesek szólóival, a táncosok közreműködésével.

Idén nagyon emlékezetes élmény volt számukra, hogy Oberfrank Péter vezető karmester vezényletével a város újévi koncertjén is előadhatták az És mégis élünk táncmű zenéjét, melyet Szarka Gyula írt a népszavazás 100 éves jubileumára. Ugyancsak jelentős állomás a zenekar és a teátrum életében, hogy ők játszották el az Árgyilus és Tündér Ilona mesetáncjátékot. Az alkotás Kárpáti Sándor zeneszerző műve alapján készült, Dárdai Árpád átdolgozásának, hangszerelésének köszönhetően hangzott el a színházban az ősbemutató Kóczán Péter vezényletével. Az elmúlt évek egyik legnagyobb közönségsikert elért előadásában A padlásban is szerepeltek, mégpedig musical történelmet írva, hiszen az országban eddig csak Sopronban fordult elő, hogy a legendás előadás dalait minden egyes alkalommal szimfonikus zenekari kísérettel hallhatták a nézők.

Az imázsfilm itt tekinthető meg: 

http://www.facebook.com/luminosafilm/videos/5716434211703435/