Hírek - 2021. szeptember 12.Slágerparádé a nyílt napon

Nyílt nappal és nagyszabású gálaműsorral lepi meg a közönséget a Soproni Petőfi Színház stábja szeptember 18-án (szombaton). A nézők szórakoztató, vidám programkavalkád közben annyi népszerű dalt hallhatnak a teátrumban, majd este a Várkerületben, a Mária-szobornál, mint két egész évadban összesen. A Fényév távolságtól, a  Szilvásgombóctól a Macskákon és az Éjfélen át a Bál Savoyban nagy számáig sok kedvelt dallam felcsendül. A My Fair Lady, a Rómeó és Júlia, a Kabaré, a Notre-Dame de Paris, a Rudolf, a Cigányszerelem, a Csárdáskirálynő örökzöldjei mellett több stílusban, a musicalektől az operettekig fergeteges slágerparádét tartanak a művészek. Természetesen a Délibábos Hortobágyon és a Te rongyos élet című örökzöldek sem maradnak ki a repertoárból. Nagy színészbuli vár mindenkire. Részletek itt.

A nyílt napon a kulisszajárások mellett bemutatkoznak a bérletes előadások, a nézők részletek láthatnak az új darabokból délelőttől kora délutánig a színház nézőtéri büféjében. Így A padlás, a Stabat Mater, az Ördögölő Józsiás, a Bál a Savoyban produkciók mellett A dzsungel könyve és A rézerdő lakói előadásokból, valamint Domoszlai Sándor és Vörös Edit egy műsorából is ízelítőt kaphat a közönség. A dzsungel könyvéből elhangzik majd Csíl és Ká-dala, Savanyu Gergely és Simon Andrea előadásában, Szőcs Erika a Beszél a szél, Szalai Dóra pedig a Szavakat keresek című számmal kedveskedik a nézőknek. Az Ördögölő Józsiásból Jázmina és Józsiás, pontosabban Molnár Anikó és Papp Attila is dalra fakad, csakúgy, mint Bakszénként Savanyu Gergely. Dilló tündérként Kisfaludy Zsófia énekel egy igazi dögös számot, majd ezután ruhát és szerepet vált. A Bál a Savoyban produkcióból Daisy Parker és Mustafa bej - azaz Peller Károly - duettjét is előadják, sőt, készülnek egy meglepetés produkcióval. A padlás rajongótábora sem marad slágerek nélkül, hiszen a Fényév távolság, az Örökre szépek, valamint a Szilvásgombóc szintén felcsendülnek a darab szereplőitől. 

Domoszlai Sándor és Vörös Edit októberben érkezik A szerelem nem szégyen című zenés kamaraszínházi előadással Sopronba. Ők most ebből a produkcióból énekelnek olyan dalokat, amelyek  az 1930-as ’40-es évek muzsikáját idézik meg olyan nagyszerű zeneszerzők által, mint Eisemann Mihály, Márkus Alfréd, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs. A színházi nyílt napon délután háromkor a teátrumban felcsendülnek a Miért szerettem bele magába, Május éjszakán, Szeressen egy kicsikét, Egy kis édes félhomályban, Fizetek főúr, Halló, miért nem jött ma el, Oda vagyok magáért, Meseautó, 2x2 néha 5 című slágerek ebből a produkcióból.


Az esti gálaműsorban Domoszlai Sándor a Cigányszerelem operettből ad elő részletet. Simon Andrea a Macskák musicalből az Éjfélt hozza el a rendezvényre, s Savanyu Gergellyel - aki a program házigazdája lesz - a Te rongyos élet című örökzöldet éneklik közösen. A természetesen a Tanulj meg fiacskám komédiázni sláger is elhangzik. Kiss Noró a Notre-Dame de Paris musicalből a Katedrális című slágert idézi meg, és az Aladdin produkcióból duettezik Szupper Fannival, aki a Rudolf című musicalből a Csak szerelem című dallal kedveskedik a nézőknek. Marosszéki Tamás a Rómeó és Júlia darabból a Hogy mondjam el!? népszerű számmal készül. Zsadon Andrea a My Fair Lady-ből a Ma éjjel táncolnék közönségkedvenc örökzölddel lép színpadra, míg Szolnoki Tibor egy meglepetés produkcióval jön, a Hawaii rózsája operettből. Természetesen A padlás népszerű soproni csapata is ott lesz a gálán. Papp Attila a Fényév távolságot és Molnár Anikóval a Nem szólnak a csillagok dalt adja elő, Szőcs Erika pedig a Mamóka-belépőjével csatlakozik a műsorhoz. Kisfaludy Zsófia és Peller Károly a kirobbanó sikerű Bál a Savoyban revüoperettből énekel. Ugyancsak ennek az előadásnak a főszereplője Geszthy Veronika is érkezik a gálára, csakúgy, mint Vörös Edit. Ők biztos, hogy az operettek világából választanak ajándék-dalt. Békefi Viktória pedig meglepetéssel készül. Ami viszont eldőlt, hogy igazi színészbuli ígérkezik a színpadon, mert több slágert egy-egy csapat közösen ad elő. Mindezt pedig még fokozza a Sopron Balett táncosainak a színpadra lépése.