Hírek - 2021. július 20.Bál a Savoyban: sajtó előtt

Bemutatkozott a sajtó képviselőinek a Bál a Savoyban revüoperett stábja a fertőrákosi barlangszínházban. A Soproni Petőfi Színház német nyelvű előadása július 22-től szeptember közepéig összesen tízszer látható ezen a játszóhelyen, majd tavasztól magyarul tekinthető meg a leghűségesebb város teátrumában felnőtt bérletben. A szereplők, alkotók, gondolataival, kulisszatitkokkal összefoglaló videó és egy dal a produkcióból itt tekinthető meg. A premier most csütörtökön lesz.   


A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. és a Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda közötti együttműködési megállapodásnak köszönhetően a német nyelvű közönségnek a barlangszínházban idén Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét tűzik műsorra a leghűségesebb város teátrumának művészeivel. Az előadást júliusban, augusztusban és szeptemberben játsszák a barlangszínházban, majd jövő tavasszal magyar nyelven mutatják be a Petőfi Színházban. A sajtónapon Sepp Schreiner, a Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda tulajdonosa köszöntötte a stábot. Örömmel üdvözölte, hogy A víg özvegy után újabb német nyelvű előadás készült a közönségnek. Bejelentette, hogy az idei tíz alkalom után a következő nyári szezonban hússzor látható majd a produkció a barlangszínházban.

A német nyelvű színlap:

Paul Abraham: Ball im Savoy
(revü-operette)

Henry de Fabulas, marki - Sándor Domoszlai
Madelaine, siene Frau -  Veronika Geszthy
Daisy Parker, jazz Komponist -Zsófia Kisfaludy
Mustafa, bej - Károly Peller
La Tangolita, argentinische Tänzerin - Anikó Molnár
Celestin Fourmit, Anwalt -  Tamás Marosszéki
Archibald, Diener   - Tibor Szolnoki (Jászai-Preisträger)
Pomerol, Oberkellner - Károly Rupnik
Monsieur Albert  -  Tamás Farkas
René        -  László Szabó
Maurice  -   Noró Kiss
Polette   -  Erika Szőcs
Lily   -   Andrea Simon
Hermence  -   Enikő Sára Horváth
Riporter  -   Tibor Szolnoki (Jászai-Preisträger)
Bebé, Madelaine Zimmermädchen - Fanni Szupper

                       Es wirken mit  Sopron Ballett, die Chor des Theaters
                        und „Soproni Liszt Ferenc „ Symphonis Orchestra

Dirigent: Péter Oberfrank (Liszt- Preisträger, würdigerKünstler)
Choreographie: Attila Bokor
Inspizient: Dávid Horváth
Souffleuse: Júlia Lívia Szele
Regieasisstent: Noró Kiss
Bühnenbild: László Székely (Kossuth- und Jászai Preisträger)
Kostüme:  Barna Tóth †
Partner Regisseurin: Andrea Zsadon (Jászai- Preisträger)
Regisseur: László Béres

 

A történet:           

A történet szerint az álompárnak tartott Faublas házaspár hosszú nászútja után váratlanul kiderül a férj viharos múltja. Egy vacsorameghívás titkos üzenettel, együttlétről szóló, beváltásra váró csekkel, amely a Savoy Hotel bálján várja őt Tangolitával, a táncosnővel együtt. A féltékeny feleség gyanút fog, és elindul a nagyszabású társadalmi eseményre, de közben ő is veszélyes kalandok elé néz. S mindemellett előkerül Amerikából érkező barátnője, Daisy Parker, valamint Musztafa bej, a párizsi török nagykövetség attaséja, akik tovább bonyolítják a félreértésekre épülő, szellemesen fordulatos történetet. Közben pedig remek slágerek, örökzöld dallamok szólalnak meg. Olyan dalok, mint a Kicsike vigyázzon, a Toujours l'amour, a My golden baby, a Karnevál, a Sevilla, a Mister Blue és Lédy Blö vagy a La Bella Tangolita.