Hírek - 2021. június 12.Mirandolina hódított

Mirandolina meghódította Rippafratta lovagot és bravúros teljesítménnyel kivívta a soproni közönség elismerését. Carlo Goldoni népszerű komédiájának főhősnőjét Székely Bea színművész formálta meg remek beugrással, hiszen mindössze négy napja volt, hogy átvegye a szerepet. Az első előadáson ráadásul a ruhája elszakadt a színpadon, ám ebből erényt kovácsolt, beépítette játékába a váratlan helyzetet. A Zentai Magyar Kamaraszínház vidám, újszerű, dinamikus produkciója ma és vasárnap látható a leghűségesebb város teátrumában.   

A zentaiak Mészáros Tibor rendező irányításával nem kisebb dologra vállalkoztak, mint arra, hogy stílizált díszletvilággal, a commedia dell’arte játékstílust megidézve elrajzolt karakterek ábrázolásával mutassák be a nőgyűlölő lovag és a mindenkit meghódítani képes fogadósnő harcát, színpadi párviadalát. A stábnak univerzálisan kellett dolgoznia, hiszen a burleszk, a pantomin, a szatíra eszközeivel jelenítették meg a figurákat, s ők voltak az előadás kísérői is a háttérben. Az épp nem játszó színészek alkották a zenekart, de ők a felelősek a hanghatásokért, zörejekért, miközben hol belebújtak, hol kiléptek szerepükből.

A közönség gyorsan bekapcsolódott a közös játékba, átvette a produkció stílusát, a színészek nagy energiájú teljesítménye megteremtette a vígjátéki közeghez szükséges légkört. A nagy taps méltán szólt a fiatal csapatnak.

Íme a szereposztás: 

Rippafratta lovag – Dévai Zoltán; A lovag szolgája – Papp Arnold; Forlipopoli, őrgróf – Nešić Máté; Albafiorita, gróf – Virág György; Mirandolina, fogadósnő – Székely Bea ; Fabrizio, a fogadó pincére – Szilágyi Áron; Ortensia, színésznő – Verebes Judit. Ének-mentor: Koncz Éva. Jelmez: Janovics Erika. Díszlet és rendezés Mészáros Tibor.


A történet: "Mirandolina arra van, hogy beleszeressenek" – mondja az egyik reménytelenül szerelmes vendég a fogadóban, amelynek tulajdonosa minden férfit könnyedén az ujja köré csavar, s ezt már maga is unja talán. Egyetlen kivétel van, aki ellenáll… Rippafratta lovag észre sem veszi a szép fogadósnőt, és ez annyira bosszantja Mirandolinát, hogy elhatározza: elcsábítja és térdre kényszeríti a híres nőgyűlölőt. S megkezdődik a háború férfi és nő között annak bizonyítására, vajon többet ér-e az egyik nem, mint a másik…
 

A pénteki első előadásra nagyon sokan eljöttek
A középen álló Székely Bea főszereplő bravúrosan mutatkozott be