Hírek - 2021. május 12.Startra készen!

A nézők várakozása közepette lassan hét hónapnyi kényszerszünet után május 13-án felgördül a függöny a Soproni Petőfi Színházban. Folytatja az idei évadot a teátrum társulata. A kamara játszóhelyen, a Liszt Ferenc Kulturális Központban az emlékezetes sikert aratott Római karnevál című színpadi játék látható Farkas Ibolya főszereplésével, parádés játékával. Az előadás stábja már nagy energiákkal próbál, izgalommal készül arra, hogy ismét találkozhassanak a közönséggel. A nagyszínpadon pedig május 21-től A padlás csapata kinyitja a Varázskönyvet, és a 25 tagú zenekar kíséretében írják tovább a musical legendáját a leghűségesebb városban.   

A Római karnevál a Soproni Petőfi Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a marosvásárhelyi Spectrum Színház koprodukciójában jött létre. Pataki András Jászai-díjas rendező a méltatlanul meghurcolt, elfeledett Lánczy Margit előtt tiszteleg az előadással, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy emlékezni kell a kommunizmus bűneire, a tönkretett életekre, az akkori koncepciós perekre. A rendező mindemellett a darabválasztással Farkas Ibolyát köszönti, aki az elmúlt években Sopronban emlékezetes alakítást nyújtott az Őszi szonáta előadásban.

A produkció látható volt Zentán, az Esztergomi Várszínház ezzel a Hubay Miklós művel nyitotta meg a tavalyi szezonját. Díszelőadásként a darab meghívást kapott a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljára. A rangos szakmai találkozón Farkas Ibolya Margit megformálásáért a zsűri színészi nagydíját érdemelte ki, Kárp György pedig életműdíjat vehetett át.

Az előadásban Margitot Farkas Ibolya, az Írót Györffy András (Jászai-díjas), a Direktort Kárp György, Zénót Wischer Johann (Bánffy Miklós-díjas) alakítja. A színművet egy részből álló stúdiószínházi darabként Molnár Anikó dramatizálta, ezt alkalmazta mai színpadra Pataki András, aki az előadás játékterét is kialakította. A jelmez Szélyes Andrea munkája.  

Az igaz történet alapján készült történetet regisztráció után tekinthetik meg a bérletes és jegyet váltott nézők a Liszt Ferenc Kulturális Központban kamara körülmények között.  

Háttérinformációk az előadásról itt:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1870-folytatjuk!-romai-karneval.html

A Soproni Petőfi Színházban mire felgördül a függöny, mindenki rendelkezik védettségi igazolvánnyal színpadon innen és túl. Folyamatosan működnek a próbákon, előadásokon a nézőtéren, a ruhatárban, a közönségforgalmi területeken azok a műtőkben, zárt terekben használt, vírusok, baktériumok, penészgombák semlegesítésére készült különleges légtisztító berendezések, amik tovább növelik a közönséget védő biztonsági intézkedések hatékonyságát.