Hírek - 2021. január 2.Az év ütőhangszerese: Horváth Kornél

Horváth Kornél nyerte el az év dzsessz-ütőhangszerese címet a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán, amely több ezres részvétellel zárult. A lövői születésű, Sopronhoz sok szállal kötődő népszerű, Kossuth-díjas zenész, a SopronDrum alapítója és művészeti vezetője már nagyon várja, hogy ismét megrendezhessék a fesztivált, s igazi világsztárok koncertjeivel ajándékozhassák meg a közönséget a fertőrákosi barlangszínházban.

Több mint kétezren küldtek be szavazólapot november 25. és december 27. között a MagyarJazz közönségszavazására. A szerkesztőség tagjai előzőleg kiválasztották a megadott kategóriák szerinti tíz legjobb dzsessz-zenészt, valamint a húsz legjobb jazzlemezt, amiket 2021-re jelöltek. A kategóriákba harminc-negyven jelölés érkezett. A járványhelyzet miatt a hazai dzsesszélet is a nehéz helyzetbe jutott, az elmaradó élő koncertek helyett ugyanakkor előtérbe került a lemezkiadás és az internetes jelenlét.

A díjzatottakról és a szavazásról itt olvashatnak:

http://magyarjazz.hu/kiemelt/826-lukacs-miklos-fekete-kovacs-kornel-laszlo-attila-tzumo-arpad-es-olah-kalman-a-tobbszoros-nyertesek-kozott