Hírek - 2020. szeptember 26.A padlástól a Savoyig

A földtől az égig, mélységtől a magasságig, nagyívű történetekkel, műfaji sokszínűséggel, vonzó szereposztásokkal várja a közönséget a Soproni Petőfi Színház a hűség évadában. Egy megváltott bérlettel most hét előadást kínálunk! A padlás félig mese, félig musicalt rövidesen műsorra tűzi a teátrum. Már folynak a Stabat Mater táncmű próbái a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában. Lánczy Margitnak, egy legendás, ártatlanul meghurcolt színésznőnek a sorsát mutatja be igaz történet alapján a Római karnevál. Érkezik Goldoni cserfes fogadósnője, Mirandolina, s fergeteges revüoperettként kerül színpadra a Bál a Savoyban előadás. Regisztráció után az abszurd műfajban lehet kalandozni A zuhanás második pillanatával. Emellett pedig a felnőtt bérlettel rendelkezők egy előadást kedvezményes jeggyel tekinthetnek meg a fertőrákosi barlangszínházban. Bemutatkoznak az előadások. 

A padlás

Fényév távolság egy soproni padláson, ahol minden megtörténhet. Időutazás ég és föld között, mesésen és valóságosan, retróhangulatban, generációkat összekötő történettel.

Írások, információk, háttér itt:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1669-a-padlas-titokzatos-kellek.html


Stabat Mater

Tánc keresztfán túli üzenettel. Háború, megváltás, bibliai szereplők. Pergolesi, valamint Sosztakovics érzelmeket felkavaró muzsikája. A Stabat Mater a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett nagyszabású koprodukciója két koreográfus gondolataival.
 

Írások, információk, háttér itt:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1566-stabat-mater-utjaink-az-eletert.html 


Római karnevál

Egy pálya az életért. Éhhalál vagy reflektorfény? Megtörténik a csoda vagy győz a hatalmi játszma? Lánczy Margit meghurcolt színésznő és a kommunizmus áldozatainak emlékére igaz történet alapján. Tisztelet és jutalomjáték az erdélyi színjátszás legendájának, a hatvanegyedik évadát kezdő Farkas Ibolyának. 

Írások, információk, háttér itt:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1569-romai-karneval-a-mult-tukreben.html 


Mirandolina

"Háború ez – az idők kezdetével megegyező – férfi és nő között azért a bizonyos nadrágért, konok bizonygatása annak, érhet-e többet egyik, avagy a másik nem. De hiába a sziszifuszi csatározás, végül úgyis a szív diktál." Színpadon Goldoni cserfes hősnője, Mirandolina. 

Információ itt:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1666-mirandolina-egy-szoknya-egy-nadrag.html


Bál a Savoyban

A darab a dzsessz sodrásával, parádés szereposztással kész arra, hogy elvarázsolja az operettet kedvelő soproni felnőtt bérletes nézőket humorral, szenvedéllyel, izgalmas helyzetekkel, látványos táncokkal és olyan slágerekkel, mint a Kicsike vigyázzon, a Toujours l'amour, a My golden baby, a Karnevál, a Sevilla, a Mister Blue és Lédy Blö vagy a La Bella Tangolita.

Információ itt:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1665-bal-a-savoyban-fergeteges-revuoperett.html


Regisztráció után megtekinthető:

A zuhanás második pillanata

Kalandozás az abszurd világában. Az alkotók célja az, hogy a műfaj segítségével játékosan, humorosan, szórakoztatón de gondolatébresztően mutassák be a valóság és a képzelet, a jelen, a jövő és a múlt tükrében létezésünket. A játékmester Papp Attila, a dramaturg Molnár Anikó. 

Információ itt:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1671-abszurd-zuhanasaink.html