Hírek - 2020. július 31.Barlangnyitó Sinatrával

Barlangnyitó koncertre készülhetnek a nézők a szving hercegének dalaival, a Hang legendájával. My Way címmel Frank Sinatra szellemiségét és örökzöld számait idézi meg Vastag Tamás augusztus 1-én este nyolc órakor Fertőrákoson. A kétórás műsorban közreműködik a Stúdió 11 Ensemble zenekar, táncosok, valamint Stéphanie Schlesser és Papp Attila, trombitál Horváth Tamás. A fiatal énekes és előadó a dalok közben mesél majd az amerikai csillag életeről, arról, hogyan született egy karaoke-buli után színdarab Sinatráról, akit eljátszhatott a színpadon százszor. Élete legszebb pillanatai közé tartozik, amikor ezt az előadást megnézte édesapja. Ő karácsonykor mindig a világsztár lemezeit tette fel a családjuknak.

Tizennyolc dal, amely megrengette a világot. Vastag Tamás, aki színpadon másfél év alatt százszor bújhatott Frank Sinatra bőrébe, most a barlangszínházba hozza el a legenda legnagyobb slágereit. 

"Nagyon sokat tanultam tőle – magamról, és önmagunk elfogadásáról is sokat tanít, ha valaki nem is feltétlen a legjobb ember, akkor is muszáj elfogadnia önmagát, olyannak amilyen, csak így léphet tovább" - mondta Vastag Tamás, amikor Sinatra szerepére készült. Szomor György kifejezetten neki írta meg az amerikai csillag életét bemutató történetet. A fiatal veszprémi származású énekes pedig eljátszotta "A Hangot", akinek élete, dalai összefonódtak vele. Ezt szeretné most megosztani a közönséggel. 

A fertőrákosi nagy dal-és szellemidézésben vele tart Stéphanie Schlesser, őt a soproni nézők nagyon szívükbe zárták az Aidai előadás kirobbanó sikere után. Színpadra lép a helyi közönség egyik kedvenc színésze, Papp Attila. Trombitál Horváth Tamás, aki a leghűségesebb város teátrumának több zenés előadásában vett részt zenészként. 

Az esten színpadon lesz a Stúdió 11 Ensemble , a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő formációja. Zsoldos Imre és Dobsa Sándor hozta létre 1963-ban a Magyar Rádió Tánczenekarából a Stúdió 11-et. Az együttes volt a ’60-as, ’70-es, ’80-as években megrendezett Táncdalfesztivál, Tessék választani!, Made in Hungary tánczenei bemutatók és a legtöbb rádiós és televíziós könnyűzenei műsor állandó kísérőzenekara. Ahogy megfogalmazták: "zenekarunk évtizedeken keresztül meghatározó részese volt a magyar könnyűzene fejlődésének, fontos dalok, produkciók megszületésének közreműködője. Tagjaink magas szinten képzett muzsikusok – egyúttal kiemelkedő szólisták is – akik rendszeres szereplői a hazai és nemzetközi jazz életnek. A több évtizedes művészi tevékenység eredménye tengernyi hanghordozón,  televízió– és rádiófelvetélen hallható, látható. A jelenleg művészeti társulatként működő Stúdió 11 Ensemble a legkülönbözőbb összeállításokban formát öltve, a jazz a könnyűzene valamennyi stílusában mindig is a szabad zenélés útján jár."

A nyitó koncert stábja emlékezetesre szeretné tenni a játszóhely ötvenedik,  jubileumi évadát. Megelepetésekkel készülnek.  

Beharangozó írások, érdekességek a koncertről, Frank Sinatráról, Vastag Tamásról ezeken a linkeken:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1622-my-way,-a-vedjegy.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1610-sinatra-titka.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1606-sinatra-orok.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1529-sinatra-es-a-jatek-orok.html

Vastag Tamás
Stéphanie Schlesser
Papp Attila
Horváth Tamás
Stúdió 11 Ensemble