Hírek - 2020. július 29.Mesés musicalek meglepetéssel

Meglepetésre, egy legenda megidézésére, fergeteges fináléra készül a Mesés musicalek előadás stábja augusztus 7-én, 8-án, 14-én és 15-én a fertőrákosi barlangszínházban. Ezeken az esteken, délutánokon a műfaj kiemelkedő énekesei, sztárjai tolmácsolásában az Aladdin, a Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, a Rio, az Aranyhaj és a nagy gubanc című produkciók legnagyobb rajzfilmslágerei hangzanak el zenekaros kísérettel, táncosokkal, egyedülálló látványvilágban. A csapat egy különleges, a kiadott műsorban nem szereplő dalösszeállítást kezdett el próbálni, ezzel is megköszönve a közönség szeretetét. A rendező–koreográfus Szakál Attila. 

Már zajlanak a próbák a barlangszínházban, a kész ruhákat elkezdi felvenni a stáb. Kis Katalin jelmeztervező mintegy száz öltözetet készített a csapatnak, táncosoknak, szereplőknek. Gyorsöltözések is várhatók, fontos, hogy minden pontosan illeszkedjen a jelmezeken, az öltözékek ne akadályozzák a mozgást. A Local Vintage Company zenekar és a Sopron Balett tagjai nagy energiákat mozgatva, teljes erővel gyakorolnak. Szakál Attila látványos, a mesés világot megidéző koreográfiákat talált ki: magas hőfokú és atmoszférájú táncokkal kápráztatják el a publikumot. A gárda szeretné azt is megköszönni, hogy a nézők hűségesen kitartottak a színház mellett a karantén időszakban. Rengeteg biztató üzenetet kaptak a művészek, az online bejelentkezéseket sokan nézték. A Mesés musicalek stábja ezért a játszóhelyhez, a szívükhöz-lelkükhöz közel álló, a kiadott műsorban nem szereplő dalösszeállítással kedveskednek a közönségnek.   

Az énekesek rövidesen megérkeznek Sopronba, ők szintén nagyon várják már, hogy színpadra léphessenek. Akad köztük olyan művész, akinek a hosszú, három hónapos karantén-időszak után ez lesz az első fellépése, ismételt találkozása a nézőkkel. Ahogy ígérték, ők mindent beleadnak, hogy emlékezetes maradjon ez a produkció mindenkinek.

Nemzetközi szinten kiemelkedő előadói stáb jött össze, hang-parádé vár a közönségre. A Mesés musicalek gárdája: Stéphanie Schlesser, Laurent Ban, Szentmártoni Norman, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Vastag Tamás, Buch Tibor, Füredi Nikolett, Savanyu Gergely, Kiss Noró, Papp Attila. Közreműködnek a Sopron Balett táncosai és a Local Vintage Company. A jelmeztervező Kis Katalin. A látványtervező Madarász János. A rendező–koreográfus Szakál Attila.  

Minden amit az előadásról, a csapatról tudni lehet, fotókkal, nyilatkozatokkal, érdekességekkel:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1605-meses-musicalek-varazstancban.html