Hírek - 2020. február 24.Barlangnyitány: Sinatra–show

Frank Sinatra szellemiségét és örökzöld, kultikus dalait idézi meg a My Way című koncert-show keretében Vastag Tamás május 30-án este nyolc órakor a Fertőrákosi Barlangszínházban. Az esten közreműködik a Stúdió 11 zenekar, vokálozik Szénási-Szabó Diána, Vida-Veres Imola, Papp Attila, trombitál Horváth Tamás. "A Hang" legendája újraéled az idei szezon nyitányán egy nagyszabású produkcióban.

Vastag Tamás és Frank Sinatra dalai, lelke összeforrtak az elmúlt években. Nagy rajongója a kultikus művésznek, a tévénézők, koncerte járók is hallhatták már többször, milyen átéléssel, hitelességgel, elsöprő érzelmi töltettel, belső tartalommal énekli a számait. Talán sorsszerűnek tűnhet, színpadon is eljátszhatta Frank Sinatrat. Szomor György meghallotta egyszer, hogyan énekli a "My Way" című számot és azonnal írt, rendezett neki egy darabot a legendáról. Vastag Tamás pedig azóta is nagy kedvvel, odaadással, szenvedéllyel énekli kedvence dalait. Most ezen a koncerten olyan zenészek, előadók, vokalisták társaságában, akik szintén képesek emlékezetesen megidézni, színpadra varázsolni egy nagy legenda szellemiségét. Időtlenül, hiszen Sinatra örök.

Az esten színpadon lesz a Stúdió 11, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő formációja. Zsoldos Imre és Dobsa Sándor hozta létre 1963-ban a Magyar Rádió Tánczenekarából a Stúdió 11-et. Az együttes volt a ’60-as, ’70-es, ’80-as években megrendezett Táncdalfesztivál, Tessék választani!, Made in Hungary tánczenei bemutatók és a legtöbb rádiós és televíziós könnyűzenei műsor állandó kísérőzenekara. Ahogy megfogalmazták:"zenekarunk évtizedeken keresztül meghatározó részese volt a magyar könnyűzene fejlődésének, fontos dalok, produkciók megszületésének közreműködője. Tagjaink magas szinten képzett muzsikusok – egyúttal kiemelkedő szólisták is – akik rendszeres szereplői a hazai és nemzetközi jazz életnek. A több évtizedes művészi tevékenység eredménye tengernyi hanghordozón,  televízió– és rádiófelvetélen hallható, látható. A jelenleg művészeti társulatként működő Stúdió 11 Ensemble a legkülönbözőbb összeállításokban formát öltve, a jazz a könnyűzene valamennyi stílusában mindig is a szabad zenélés útján jár."

Frank Sinatra - A hang

A XX.század és Amerika egyik legnagyobb hatású énekese Frank Sinatra, vagy ahogy hívták: "The Voice", azaz "A Hang". Tiszta stílus, páratlan, sokoldalú tehetség, hiszen nemcsak énekesként, hanem filmszínészként is eljutott a csúcsra. Megközelítőleg hatvan filmben szerepelt. Nyolc Grammy-díj, két Oscar-díj, három Golden Globe, hatvan éves pályafutás, több mint 70 nagylemez, 300 kislemez, 150 millió eladott album. Műfajok és egy korszak mítosza, olyan zseni, aki gyarlóságaival, ellentmondásos életével együtt kitörölhetetlen nyomot hagyott a világ szórakoztatóiparában. Klasszikussá vált, legyőzve, túlszárnyalva az időt. Emblematikus dalok, mint a ,Strangers In The Night", ,,I've Got You Under My Skin", ,,Fly Me To The Moon", "New York, New York"  "Only the Lonely" ," Swinging Affair"," Come and Fly with Me", "Songs for Young Lovers",  "Days of Wine and Roses",és persze a ,,My Way" írta a legendáját.