Hírek - 2020. február 14.Valahol Európában: közkívánatra májusban

Olyan óriási és szűnni nem akaró az érdeklődés a Valahol Európában musical iránt a Soproni Petőfi Színházban, hogy az állandosuló jegyostromot enyhítve az intézmény vezetése úgy döntött, tavasszal még kétszer műsorra tűzi a darabot a közönség kérésére. A produkció május 22-én délután három és este hét órakor látható a leghűségesebb város teátrumában. 

Ami már korábban eldőlt, június 26-án és 27-én a fertőrákosi barlangszínházban lép színpadra a darab stábja, ekkor búcsúzik a nézőktől a csapat. A jegyek hamar elfogytak, az érdeklődés továbbra sem csökkent az előadás iránt, így májusban még két alkalommal a Soproni Petőfi Színházban is megtekinthető a Valahol Európában.

A produkció Mikó István, Kisfaludy Zsófia, Vastag Tamás, Savanyu Gergely és 31 gyermek főszereplésével nagyon megtalálta az utat a nézőkhöz. Halasi Imre rendező, Gyenes Ildikó koreográfus rengeteget dolgozott azért, hogy a musical olyan színvonalon kerüljön a közönség elé, amely után méltán járt a vastaps mindenkinek. Sőt, többször standing ovationnal értek véget az esték.

Amikor tavaly februárban nyolcvanan jelentkeztek a musical gyermekszereplő válogatására, akkor senki nem tudta, kik vehetnek részt ebben az előadásban. Végül 31-en maradtak. A népes gyermekcsapat a próbák szüneteltetése közben is lelkesen gyakorolt, s azt ígérték, ez így lesz most is.

A színészek is örülnek a kirobbanó sikernek, s annak, hogy a nézők ilyen szeretettel veszik körbe az előadást. Ezt is szeretnék megköszönni a májusi alkalmakkor.

(A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft-vel kötött megállapodás alapján kerül bemutatásra. A zeneszerző Dés László, a dalszöveg Nemes István, a szövegkönyv Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter munkája.)

Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján. A film 2000-ben bekerült minden idők 12 legjobb magyar alkotása közé.