Hírek - 2020. január 12.Tesla: Radó Denise visszatér

A soproni sikerdarab, a My Fair Lady rendezője Radó Denise állítja színpadra a Tesla–Végtelen energia című most készülő nagyszabású musicalt sztárszereposztásban Budapesten. Az előadás első vidéki helyszínként július 17–én és július 18–án látható a Fertőrákosi Barlangszínházban. A népszerű színművésznő nagy örömmel tér vissza a leghűségesebb városba, s azt is eláruhatjuk, a következő évadban újra találkozhatnak vele a nézők a Petőfi Színházban. Videós ajánló és érdekességek a most készülő előadásról, alkotókról itt.

A TBG Production első egész estés előadása Nikola Tesla a különleges lángelme, feltaláló életének bemutatásáról szól. A zenés darab a legkorszerűbb technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt a látványvilágot, amely izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A tudóst kalandos pályafutása miatt több ország magáének érzi.

Az alkotógárdával pedig olyan népszerű művészek érkeznek Fertőrákosra, akiket a soproni közönség érez magáénak. Az előzetes szereposztás szerint játszik a darabban Szomor György, Békefi Viktória, Füredi Nikolett. Jön velük Szabó P. Szilveszter, Pesák Ádám, Janza Kata, Kovács Áron.

Radó Denise Jászai-díjas színművésznő 2017 áprilisában állította színpadra a soproni teátrumban a My Far Lady című musicalt. Akkor azt mondta, olyan remek a Petőfi Színház társulata, hogy csupa Jolly Joker színész veszi körül, akikkel remekül dolgoztak együtt. A produkció hatalmas sikert ért el. Felállva, hosszú percekig tartó vastapssal ünnepelték a stábot a premieren. A darab utolsó előadásán 15 perces "standing ovationban" részesültek a szereplők.

A színművésznő és rendező az elmúlt évtizedek kedvelt szinkronhangjai között szerepel, kevesen tudják, családi mozik és rajzfilmek, Disney–produkciók és más filmek szinkronrendezője is volt. Az Elveszett ereklyék fosztogatói sorozatban ő Tia Carrere állandó hangja, de többször szinkronizálta Sigourney Weavert, Michelle Pfeiffert és Demi Moore-t is. Radó Denise mindegyiküket nagyon jó színésznőnek tartja, szerette ezeket a munkáit, csakúgy, mint A szarvasvadászt, amelyben Meryl Streepnek kölcsönözte a hangját.

A musical dalait Sebestyén Áron jegyzi, akit szintén jól ismerhetnek a soproni nézők. Ő volt a Petőfi Színházban nagy sikerrel játszott  Zene, New York, Szerelem című produkcióinak zenei vezetője és egyik hangszeres közreműködője. A nevéhez fűződik Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című dala. Ez a szám képviselte Magyarországot néhány éve  a bécsi 60. Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Tesla dalszövegírója és dramaturgja Müller Péter Sziámi. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó készítette, a látványvilágot a Forward Production csapata, a jelmezeket Kiss Márk neve fémjelzi. A kreatív ötletgazda Vona Tibor.