Hírek - 2019. augusztus 12.Valahol Európában: beállítják a csúcsot?

Nagy a találgatás a rajongók körében, vajon beállítja a Valahol Európában stábja a hétvégi három előadáson az Aida csapatának a rekordját, amikor is minden alkalommal "standing ovationnal" értek véget a barlangszínházi estek. A darab a nagy érdeklődés miatt bérletszünetben december 28-án délután három és este hét órakor, valamint december 29-én három órakor látható a leghűségesebb város teátrumában.

Minden jegy elkelt a Valahol Európában musical nyári barlangszínházi előadásaira. A várakozáson felüli fogadtatás és siker után a produkció az őszi szezonban felsős és középiskolás bérletben, valamint bérletszünetben látható a soproni színházban.

A Valahol Európában csapata igazi közösségé vált az elmúlt fél év alatt. A februári gyermekszereplő válogatás után - amelyre nyolcvanan jelentkeztek- áprilisban már Halasi Imre rendező és Gyenes Ildikó koreográfus vezetésével  megkezdődött a felkészülés a júliusi fertőrákosi bemutatóra. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőtt szereplők is keményen dolgoztak. Mivel a  darab ősztől szerepel a Petőfi Színház műsorán, így ebben a térben próbált a stáb, majd a barlangszínház jóval nagyobb színpadán ismét felelevenítették az előadást. A gyerekek a nyáron szorgalmasan gyakorolták a dalokat, a koreográfiákat, hogy minden mozdulatuk pontos maradjon a júliusi, augusztusi játéknapokra.

Olyan gyorsan elfogyott az összes jegy a fertőrákosi előadásokra, hogy a színház már most meghirdette a decemberi bérletszünetes alkalmakat, s villámgyorsan érkeznek a foglalások.

A csapat és a rajongók pedig nagyon készülnek, hogy olyan emlékezetes színházi élményt nyújtsanak a közönségnek, akár az Aida stábja.

A rendező a Jászai-díjas, érdemes művész Halasi Imre, a koreográfus Gyenes Ildikó, akinek asszisztensként Szalai Dóra segít. A népes, 31 tagból álló gyermek csapattal együtt játszik a Simon Pétert alakító Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész. Hosszú szerepében Vastag Tamás látható. A Suhancot Kisfaludy Zsófia formálja meg. Ficsurként Papp Attila lép színpadra. A Tróger alakját Szőcs Erika ölti magára, az Egyenruhás Savanyu Gergely lesz. A Sofőr és Leventeoktató Ács Tamás, a Tanító Major Zsolt, Önkéntes Marosszéki Tamás.

Dupla szereposztásban látható Kuksiként Szokodi Roland/Szilágyi Dávid, Szeplősként Ella Márk/Csiszér András, Sutyiként Scheer Félix Dominik/Varga Tamás Róbert, Csóróként Hegedűs Csanád/Boda Bálint, Professzorként Keserű Botond/Hegedűs Levente, Pötyiként Nagy Tina/Aranyos Boróka.

A produkcióban rész vesz még: Simon Andrea, Szalai Dóra, Szupper Fanni, Szénási-Rovó Diána, Vida-Veres Imola, Majnovics Vera, Schiberna Katalin, Weisinger Hajni, Kiss Noró, Betuker Botond, Szabó László és Szarka Róbert.


A korrepetítor Sárdy Barbara, a díszlettervező a Jászai-díjas Menczel Róbert, a jelmeztervező Szélyes Andrea.

(A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft-vel kötött megállapodás alapján kerül bemutatásra. A zeneszerző Dés László, a dalszöveg Nemes István, a szövegkönyv Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter munkája)

Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján. A film 2000-ben bekerült minden idők 12 legjobb magyar alkotása közé.