Hírek - 2019. július 27.Valahol Európában: standing ovation!

Zsúfolásig telt nézőtér előtt, fergeteges sikert, hosszú percekig tartó ünneplést hozott a Valahol Európában musical stábjának a darab premierje a Fertőrákosi Barlangszínházban. A közönség felállva tapsolva köszönte meg az előadást a soproni társulatnak.

Hatalmas várakozás előzte meg a musical színpadra kerülését. A nyári barlangszínházi előadásokra az összes jegy elkelt, így csak ebben a két hónapban négyezren tekintik meg a produkciót ezen a játszóhelyen. A 31 gyermekszereplőt felvonultató előadás Halasi Imre rendező irányításával készült Mikó István főszereplésével, a koreográfus Gyenes Ildikó. A darab az  ősszel  kezdődő évadban a soproni színházban látható felsős és középiskolás bérletben, valamint a nagy érdeklődés miatt bérletszünetben. Ezeknek az előadásoknak az időpontját rövidesen meghirdeti az intézmény.

Már a főpróbán érződött, hogy a darab nagyon megtalálta a közönségét, többen úgy vélik, hasonló utat járhat be, mint az Aida, amely emlékezetes sikert ért el a barlangszínházban és Sopronban is.

A Valahol Európában stábja a bemutatón hatalmas ünneplésben részesült. A gyerekek átélhették életükben először, milyen az, amikor "standing ovation", azaz felállva tapsoló nézők előtt állhatnak a színpadon.

Az előadás után Pataki András, a játszóhelyet működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a stábot, kiemelve, hogy igazi közösségként dolgozott együtt a színészgárda és a népes gyermekcsapat, s ez is hozzájárult a mostani sikerhez. Bízik abban, hasonló hangulatú és atmoszférájú kőszínházi előadások várnak még a társulatra.

Halasi Imre rendező azzal kezdte, a legfontosabb köszönet a szülőknek jár,  akik a kölcsönös bizalomra alapozva hittek abban, hogy felelősséggel dolgoznak a színházi alkotók a gyermekeikkel és ez meghozza a sikert, a közös örömet mindenki számára. Neki személyes kedvence ez a történet, a musical. Örül, hogy újra színpadra vihette nagyszerű csapattal, remek szakmai segítőkkel, azzal a gondolatisággal, amiért ma nagyon is aktuális ez a darab.

A köszöntők után Kadelka László, a magyar színházi világ legendás ügyelője, aki azért is vett részt a produkcióban, hogy betanítsa Kiss Norót, a soproni színház új ügyelőjét erre a munkára, átadta az elmaradhatatlanul nyakában függő jellegzetes stopperóráját tanítványának, jelezve, megérett erre a feladatra az itteni utódja.

A gyerekek pedig meglepetésként összeállva kórusban kiabálva, név szerint köszönték meg az összes szereplőnek a közös munkát és az emlékezetes találkozást.