Hírek - 2019. július 16.Valahol Európában: jegyostrom!

Az összes jegy elfogyott a Valahol Európában musical mind az öt nyári fertőrákosi előadására. A Soproni Petőfi Színházban az ősszel kezdődő évadban látható a produkció felsős és középiskolás bérletben, valamint a nagy érdeklődés miatt bérletszünetben.

Óriási és mindenki számára örömtelien izgalmas várakozás jellemzi a darab bemutatóját. Több hónapja  valóságos jegyostrom alatt áll a színház értékesítési csoportja. Rövidesen közzéteszik a soproni játszási időpontokat is. A premiert július 26-án tartják a barlangszínházban.

A szereplők már folytatják az áprilisban elkezdett próbákat. A dalok eléneklése,  a teljes szövegtudás, a helyzetek magabiztos begyakorlása mellett a koreográfiákat is nagyon pontosan, fegyelmezetten kell tudni mindenkinek a nagyobb térben.

A musical látványvilága sem akármilyen élményt ígér, ugyanis nyolcvan lámpát - ebből harminc robotlámpa - vetnek be a fénytechnikával foglalkozó szakemberek, hogy ezen a játszóhelyen is létrejöjjön a színházi varázslat egy olyan mű köré, amely sok megható, tanulságos pillanatot, gondolatot tartogat a nézőknek.

  
A rendező a Jászai-díjas, érdemes művész Halasi Imre, a koreográfus Gyenes Ildikó, akinek asszisztensként Szalai Dóra segít. A népes, 31 tagból álló gyermek csapattal együtt játszik a Simon Pétert alakító Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész. Hosszú szerepében Vastag Tamás látható. A Suhancot Kisfaludy Zsófia formálja meg. Ficsurként Papp Attila lép színpadra. A Tróger alakját Szőcs Erika ölti magára, az Egyenruhás Savanyu Gergely lesz. A Sofőr és Leventeoktató Ács Tamás, a Tanító Major Zsolt, Önkéntes Marosszéki Tamás.

A produkcióban rész vesz még: Simon Andrea, Szalai Dóra, Szupper Fanni, Szénási-Rovó Diána, Vida-Veres Imola, Majnovics Vera, Schiberna Katalin, Weisinger Hajni, Kiss Noró, Betuker Botond, Szabó László és Szarka Róbert.

A korrepetítor Sárdy Barbara, a díszlettervező a Jászai-díjas Menczel Róbert, a jelmeztervező Szélyes Andrea.


(A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft-vel kötött megállapodás alapján kerül bemutatásra. A zeneszerző Dés László, a dalszöveg Nemes István, a szövegkönyv Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter munkája)

Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján. A film 2000-ben bekerült minden idők 12 legjobb magyar alkotása közé.

 

Riport az előadásról Páholy című magazinunkban itt:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1214&v=uGHsIIchsn0