Hírek - 2019. július 7.Páholyban a kisvárdai fesztivál

A Jelenetek egy házasságból című előadás részt vett a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiválján. A darabot a nagy érdeklődés miatt visszahívták a városba. Páholy című színházi magazinunkban megszólalnak a főszereplők, riportot láthatnak a produkcióról, s arról, hogy a nagyszabású seregszemlén az anyaországi és a határon túl működő színházak együttműködésének fontosságáról is rendeztek beszélgetést. A soproni teátrum élen jár ebben a témában.

A Soproni Petőfi Színház, a Csallóközi Csavar Színház, a Mikházi Csűrszínház, a Forrás Színház és a Malom Színház nagy sikerű koprodukcióját Pataki András Jászai-díjas rendező állította színpadra, ő alakította ki a díszletvilágot is. Az előadás dramaturgja Molnár Anikó, a jelmeztervező Szélyes Andrea.

Színházi magazinunkban nem csak a produkcióról nyilatkoznak a szereplők, hanem  arról is, hogyan élik meg magyarságukat, színészi életüket két országban. A kisvárdai fesztiválon Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, Balogh Tibor színikritikus, Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója is beszélt az anyaországi és a határon túl működő színházak együttműködésének fontosságáról, a koprodukciók létrejöttének körülményeiről, valamint arról, hogyan lehet ezeknek az előadásoknak a számát növelni. Felkért hozzászóló volt Petneházy Attila színművész, az EMMI miniszteri biztosa. Magazinunk házigazdája: Pomezanski György.