Hírek - 2019. május 20.Musical Teréz anyáról

Füredi Nikolett főszereplésével láthatják a nézők a következő évadban a Kiálts a szeretetért! című musicalt a Soproni Petőfi Színházban. A darab Kalkuttai Teréz anya életét, munkásságát mutatja be, miként tudott az ő példája hatni a világra. A rendező Radó Denise. A bérletmegújítás május 31-ig tart.

A mű édesapja temetésének napjától követi végig Gonxha Bojaxhiu – később Teréz nővér, majd Teréz Anya – életét, egészen a halála napjáig. A színpadon megelevenedik, hogyan vált az elesettek, nyomorgók, haldoklók támaszává, látható áldozatos munkájának eredménye a nyomornegyedekben, a Tiszta Szív Háza, majd az egyházon belül egy új rend, a Szeretet Misszionáriusai megalapításáért folytatott kitartó küzdelme. Felvillan miként mentett gyermekeket a háborús Beirutban, s halljuk a Nobel-díj átvételét követő oslói beszédét.

A Rock és Musical Színház 2005. novemberében mutatta be Kemény Gábor, Kocsák Tibor, Baróthy Péter és Miklós Tibor alkotását. A musical szerzőnégyese egy nagy hatású, világot megmozgató személyiségről, a szeretet, a remény, a hit, a szolgálat lángjának a szimbólumáról készített mindenki számára üzenettel bíró művet. Ez az alkotók és szereplők számára egyfajta misszió is volt, s az lesz majd a soproni előadás is Radó Denise rendezésében. Ő jó ismerősként érkezik a színházba, hiszen az elmúlt évadban nagy sikerrel állította színpadra a My Fair Lady című musicalt.

Füredi Nikolett