Hírek - 2019. március 18.Háromszor szving és tangó!

Utoljára látható a soproni teátrumban A szving meg tangó című táncjáték. Az évad egyik legnagyobb, leghangosabb sikerét arató fergeteges hangulatú produkció március 22-én, 23-án és 24-én este hét órakor tekinthető meg. A három bérletes előadásra korlátozott számban válthatók jegyek. A stáb nagyon készül arra, hogy emlékezetes élményt szerezve köszönje meg a közönségnek a vastapsos délutánokat, esteket.
Füsi Zsolt, a Sopron Balett és az előadás a magasban. A szving koreográfusa Rovó Péter
Látvány, spirituális üzenet, magas szintű zenei és táncos teljesítmények. A rendező-koreográfus Demcsák Ottó, az argentin-tangó jeleneteket Szakál Attila készítette

A szving meg a tangó a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában készült el. Az előadásban hat nemzet (magyar, orosz, olasz, brazil, dél-afrikai, mexikói) táncosai lépnek színpadra.  A közönség az elsöprő, kirobbanó erejű és hangulatú premier után hamar szívébe zárta a csapatot. Hangos ovációval, bravó kiáltásokkal és vastapssal ünnepelte a stábot.  A rendező Demcsák Ottó. A látványos táncjáték különlegessége, hogy a soproni Local Vintage Company zenekar a színpadon játszik. A szving koreográfiáját Rovó Péter, az argentin-tangó jelenetékét Szakál Attila készítette.

A két műfaj, két zenei stílus köré két üzenetet, ám azonos időben, két hasonló helyen játszódó történetet talált ki Demcsák Ottó rendező–koreográfus és Németh Ervin dramaturg. Bandaháborúk dúlnak a két városban, az északi féltekén New Yorkban, a délin pedig Buenos Airesben. Az élet keveset ér, s még az igaz szerelem sem kap sok esélyt.  A szerelmi álmok romantikáját és a krimi fordulatait ötvöző táncjáték két eltérő utat mutat fel a világnak: a mindenféle hit nélküli fogyasztói társadalmat és egy szellemi-sprirituális értékekben bízó másikat. Ezeket az üzeneteket, a magas szintű zenei és táncos teljesítményeket egyaránt jutalmazták a nézők, akik elismeréssel szóltak az előadásról.

A stáb pedig az utolsó három alkalomra ha lehet, még nagyobb sebességre kapcsol, hogy mindenki számára emlékezetes színházi élményt szerezzen.

Játszási napok:

2019. március 24. vasárnap 19:00 - Petőfi Színház - Nádassy bérlet
2019. március 23. szombat 19:00 - Petőfi Színház - Löszl bérlet
2019. március 22. péntek 19:00 - Petőfi Színház - Csatkai bérlet
 

A szving meg a tangó stábfotója. Emlékezetes előadás született
Fotók: Szalay Károly