Hírek - 2019. március 22.Szving, tangó: osztrák csoport érkezik

Fantasztikus, emlékezetes hangulatú délutánokon és esteken hódítja meg a közönséget A szving meg a tangó című táncjáték szereplőgárdája a Soproni Petőfi Színházban. Az utolsó bérletes játéknap március 24-én lesz, erre érkezik osztrák csoport St. Pöltenből, s az előadás rajongótábora is készül a vasárnapra.

A Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában készült előadásban hat nemzet (magyar, orosz, olasz, brazil, dél-afrikai, mexikói) táncosai lépnek színpadra. A rendező Demcsák Ottó. A kirobbanó és átütő sikerű, elsöprő erejű, látványos táncjáték különlegessége, hogy a soproni Local Vintage Company zenekar a színpadon játszik. A szving koreográfiáját Rovó Péter, az argentin-tangó jelenetékét Szakál Attila készítette.

A táncjáték a soproni teátrum és a St. Pölten-i együttes együttműködési megállapodásának köszönhetően jött létre. Mindkét fél gyümölcsőzőnek ítélte meg a közös munkát, s tárgyalnak ennek a folytatásáról. Mivel a tánc nyelve egyetemes, képes határokon átívelően hatni, mindenütt megértik üzeneteit, történeteit, így a mostani művészi alkotói utak találkozásai újabb meghívásoknak, koprodukcióknak ágyazhatnak meg.

Ezért a táncjátékot színpadra állító stáb sem készül még darabtemetésre és végleges búcsúra, s az biztos: az utolsó bérletes alkalomkor is mindent beleadnak! A produkció köré kialakult egy kisebb rajongói tábor. Ők készülnek arra, hogy jó hangulatú vasárnapon köszönjék meg az egész csapat magas szintű teljesítményét a sokak számára feledhetetlen 23 előadást magába foglaló sorozatban.