Hírek - 2018. november 30.Péter és a farkas: a hangszerek varázsa

Népszerű mesebalett várja kicsiket és nagyokat a leghűségesebb város teátrumában. Szergej Prokofjev Péter és a farkas története alapján a Sopron Balett előadásában készül táncjáték, amelyet Alekszej Batrakov rendez és koreografál. Az előadás december 2-án délután három órakor bérletszünetben is megtekinthető a Petőfi Színházban, majd december 3-tól az alsósok és az óvodások láthatják a produkciót.
Alekszej Batrakov

Az előadás különlegessége, hogy  darabban közreműködik a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar 19 tagja Kóczán Péter vezényletével.  Az ő segítségükkel kelnek életre a szereplők a hangszerek által is. Így Pétert (Bogdan Holomej táncolja) húros hangszerek jelenítik meg, a farkast (Vaszilij Nyemcsinov alakítja)  vadászkürtök szólaltatják meg, a macskát (Rudisch Boglárka) klarinét hang jellemzi, a kacsát (Szalai Dóra) oboa képviseli, Verkának és bandájának (Horváth Renáta, Rovó Péter, Andrej Potapov, Alekszandra Tyeplih) az ütősök adják meg a ritmust, a nagypapát (Alekszej Batrakov) fagott szimbolizálja, Kati szerepéhez (Szabó Barbara Szofia) pedig  fuvola párosul. A mesélő Szőcs Erika színművész.

A díszlettervező Vlagyimir Furszov, a jelmeztervező Szvetlana Tundavina a rendező-koreográfus Alekszej Batrakov.

Az előadással nem csak a táncot, hanem a hangszereket, az élő muzsika élményét, varázsát is igyekeznek az alkotók a fiatal közönséggel megszerettetni.