Hírek - 2018. november 12.Égig érő fa gyermekeknek

Az égig érő fa című zenés magyar népmesét tekintheti meg a gyermekbérletes közönség a Soproni Petőfi Színházban november 12-től. A rendező Crnkovity Gabriella.
Fotók: Gergely Árpád

A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház koprodukciójában látható előadás a klasszikus magyar népmese alapján Lénárd Róbert adaptálása alapján került színpadra. Ő írta a dalszövegeket is. A rendező hosszas válogatás után választotta ki ezt a népszerű mesét, amiatt is, mert többrétegű mondanivalót hordoz erős szimbólum rendszerrel és remek karakterek megformálására adhat lehetőséget a színészeknek.


  "– Az égig érő fa című mesében magam is egészen mást láttam gyermekként, mint amit most, felnőttként látok, és azt hiszem, ezzel korántsem vagyok egyedül. Abban bízom, hogy ez a többrétűség az előadásban is visszaköszön majd, ugyanis bár az elsődleges célközönségét értelemszerűen a gyermekek képezik, és ezért rendkívül fontos, hogy ők megtalálhassák benne azokat az értékeket és azokat a gondolatokat, amelyeket be tudnak építeni a saját világukba, azt szerettük volna, ha a felnőttek is találhatnának benne olyan elemeket, amelyek meg tudják érinteni őket, és amelyeket magukkal vihetnek – fejtette ki Az égig érő fa rendezője, aki szerint az előadás egyik legfőbb üzenete talán az lehet, hogy senki sem születik hősnek, ám egy kicsit mindenki azzá válhat, ha tiszta szívvel és nyitott lélekkel járja az útját- olvasható a Magyar Szó online felületén. " https://www.magyarszo.rs/hu/3610/kultura_szinhaz/179031/Az-%C3%A9gig-%C3%A9r%C5%91-fa.htm

A produkció zeneszerzője Bakos Árpád, a jelmeztervezője Aleksandra Pešić .

A  szereposztás: Jani, a kondáslegény – Virág György; Kurta, a kurtafarkú malac – Szilágyi Áron; Etelka, a király lánya – Verebes Judit; Király – Nešić Máté; Főkamarás – Dévai Zoltán; Sárkány, a háromfejű – Nešić Máté, Papp Arnold, Dévai Zoltán, Lőrinc Tímea, Pataki Gyűrű-díjas ; Bajvan, a varjú – Dévai Zoltán; Róka – Nešić Máté; Vasorrú Bába – Lőrinc Tímea, Pataki Gyűrű-díjas; Táltosló – Papp Arnold.

Ajánló az előadásról:

https://www.youtube.com/watch?v=48RbMfF9Ybg&t=29s