Hírek - 2018. szeptember 21.Aida: megdönteni a rekordot!

Megkezdi őszi sorozatát az Aida című musical a soproni teátrumban. Elton John - Tim Rice művét bérletszünetben szeptember 21-én, 22-én és 23-án láthatja a közönség. A rajongók nagy izgalommal készülnek arra, hogy a tavaly beállított rekordot - mind a hat előadáson felállva ünnepelték a stábot - ősszel megdöntsék és beállítsák a kőszínházi csúcsot. Hősöket és legendákat szeretnének teremteni.

Az Aida című musical tavalyi barlangszínházi bemutatója Pataki András rendezésében alaposan beleégett a nézők és az egész szereplőgárda lelkébe. Most új kihívásként szűkebb térben, ám annál nagyobb elszántsággal készül a csapat, hogy a népszerű musical feledhetetlen színházi élményt nyújtson a nézőknek.

A főszereplők szinte eggyé váltak karaktereikkel. Íme:

"Aida elengedi szerelmét, hogy megmentse az övéit. Inkább meghal belül, hogy a többiek élhessenek." (Stéphanie Schlesser)

Radamesnek a szerelem megmutatja, a konfliktusok a meg nem értettségből fakadnak, a mások fájdalmán keresztül szerzett gazdagságnak nincs értéke." (Vastag Tamás)

"Amneris fejet hajt mások szerelme előtt, igazából kegyelmet gyakorol felettük, talán a főszereplőkön kívül ő hozza a legnagyobb áldozatot ebben a darabban ." (Füredi Nikolett)

"Zosernek a hatalom, annak megtartása, növelése a célja,  képes lenne akár a fiát is feláldozni ezért. Gátlástalan hatalomember." (Szomor György)

A soproni teátrum társulata, a teljes Sopron Balett, Oberfrank Péter vezetésével a produkció zenekara és kórusának tagjai is nagy erővel készülnek az őszi sorozatra. A díszlettervező-koreográfus Szakál Attila, a jelmeztervező Húros Annamária. A musical bekerül a soproni színházban a középiskolás/egyetemista, valamint felsős bérletébe.