Hírek - 2018. szeptember 18.Aida: rákapcsolt a zenekar

Zenekaros próbákkal maximális sebességre kapcsolt az Aida című musical stábja a Soproni Petőfi Színházban. Papp Gyula, a magyar rock legendája három billentyűs hangszert is megszólaltat. Elton John - Tim Rice művét bérletszünetben szeptember 21-én, 22-én és 23-án láthatják a nézők a teátrumban. A főszereplők Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György, a rendező Pataki András, a karmester Oberfrank Péter.
Papp Gyula

Óriási izgalommal készül a népes a csapat a közönséggel való találkozásra. Új helyszínen, új szereplőkkel kiegészülve egy teljesen új előadás születésében vehetnek részt az alkotók. Oberfrank Péter zongoraművésznek, karmesternek, a színház zenei vezetőjének az irányításával 14 soproni és környékbeli muzsikus játszik az előadásban. Heten klasszikus képzettségűek, akik találkoznak a rock vonalat képviselő gitárosokkal, ütősökkel. A hiteles hangzásvilághoz elektromos billentyűs hangszereket is használnak. Ezek közül hármat Papp Gyula, a Mini és a Skorpió együttes legendás tagja szólaltat meg, sőt a karmester is ott ül a zongora mögött. Abból a szempontból is különleges musical így az Aida, hogy rockzenészek és a klasszikus muzsikát játszók együtt szeretnének a szívekre, lelkekre hatni a muzsika és a darab által.


Húros Annamária jelmeztervező is megérkezett Sopronba, hogy az új szereplőknek, táncosoknak is rendben legyenek a ruhái.

Szakál Attila koreográfus-díszlettervező izgalomban készül arra, hogy a produkció sikeres útja a kőszínházban is folytatódjon. Nagy figyelmet, fegyelmet, koncentrációt igényel mindenkitől az, hogy a színpad mögötti szűkösebb hely miatt a gyors öltözések, ki-és bejövetelek, átállások hibátlanul sikerüljenek.

Pataki András rendező a megfelelő tempóra hívta fel a figyelmet, s ugyanazt az erős belső töltettel rendelkező színészi, előadói játékot, energiát kéri a stábtól, amely az elmúlt esztendőben jellemezte a produkciót a barlangszínházban.

A nézők kérésére műsorra tűzött musical idén a bérletszünetes előadások mellett látható a középiskolás/egyetemista, valamint felsős bérletben.

Húros Annamária
Stéphanie Schlesser
Vastag Tamás
Füredi Nikolett
Szomor György
Papp Attila
Célegyenesben a stáb
Fotók: Torma Sándor