Hírek - 2018. szeptember 16.Barlangzáró: rocklegendák csúcsbulija

Demjén Ferenc és Charlie fergeteges bulija zárta a zsúfolásig megtelt Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház idei szezonját. A rocklegendákat felállva ünnepelték az örömittas nézők, akik közül sokan részt vettek a szombati családi programon, amelynek keretében napi nézőrekord született, 1085-en látogattak el a témaparkba és a meglepetésként érkező interaktív dínó showra.

A hétvégi barlangbúcsúztató családoknak, kicsiknek és nagyoknak, a rockzene rajongóinak emlékezetes programokat kínált. Kígyóztak a pénztárnál a sorok, ehhez hozzájárult, hogy a gyermekek körében népszerű a dinoszauruszok titokzatos világa és ebbe is betekintést nyerhettek játékos, szórakoztató módon ezen a napon kétszer.

Fotók: Szalay Károly

A barlangszínházi szezon idei záróeseménye Demjén Ferenc és Charlie közös zenekaros koncertje volt, amely emlékezetes, nagy bulit hozott el a játszóhelyre. A generációkat átölelő Demjén-slágerek (Sajtból van a Hold, Darabokra törted a szívem, Fekszem az ágyon, Szerelemvonat, Kell még egy szó) mellett Charlie is belecsapott, fantasztikus hangulatban a közönséggel együtt énekelte örökzöldjeit, köztük természetesen, a Jég dupla whiskyvel dalát, s ez tovább növelte azt az energiabombát, melyet képviseltek a színpadon. Az eufóriában éneklő nézők nem is akarták egyiküket sem leengedni a színpadról.

A zenekarban ott játszott a rocklegendák mellett Menyhárt János, a  V’ Moto-Rock ikonikus tagja, csakúgy mint a hazai zenei élet kiemelkedő billentyűse, Závodi Gábor.
 
Demjén Ferenc nagyon szeret a barlangszínházban koncertezni, mert ahogy elmondta, különlegesen jó akusztikájú hely és így a dalok is másabb és nagyobb ívű úton jutnak el a nézőkhöz, hallgatókhoz. Ő már lépett fel arénában, sportcsarnokban, színházban, szabadtéren több tízezer ember előtt is, ám a fertőrákosi koncertjei mindig emlékezetesek számára a remek hely és a fantasztikus közönség miatt.

 

A fertőrákosi barlangszínház következő évada az idei szezonhoz hasonlóan  színes, változatos, igényesen szórakoztató műsortervvel várja mindazokat, akik ellátogatnak erre az egyedülálló játszóhelyre.

Újra lesz SopronDrum, ahol számolhatják a nézők a Grammy-díjakat. Az ütős műfaj egyik nagy sztárja, a Santanaval is turnéző Dennis Chambers, egy másik  dobos géniusz, Tommy Campbell is várható a második SopronDrumra, csakúgy, mint  a pop, az R & B és a crossover zenészek legbefolyásosabb szaxofonjátékosa, a hat Grammy-díjat nyert David Sanborn. A hazai színeket a 35 éves Amadinda együttes képviseli. Az Európában egyedülálló Sopronban tavaly létrejött fesztivál különlegessége, hogy az ütős világsztárok nem csak koncerteznek a barlangszínházban, hanem mesterkurzusokat is tartanak a jövő zenészeinek.

A következő nyáron koncertezik a barlangszínházban Zorán, a Budapest Bár, a Csík zenekar és a Budapest Jazz Orchestra. Érkezik az orosz Nemzeti Balett a Carmen című nagyszabású produkcióval, világszínvonalú táncosokkal. Az operarajongók számára két klasszikust Puccini Bohémélet és Mozart Figaro házassága című előadásokat kínálják, remek szólistákkal a Kassai Állami Opera vendégjátékaként.

Jönnek Fertőrákosra az ország géppuskalábú népszerű táncosai, az EXperiDance művészei két nagyszerű darabbal.

Az operett műfaj szerelmeseinek a Mária főhadnagy című örökzöld Huszka Jenő művet kínálják.

A Páneurópai Piknik 30 éves jubileuma alkalmából műsorra tűzik a Valahol Európában musicalt Mikó István és soproni fiatalok főszereplésével.

A nagyszerű Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus zenekar barlangoló nyári koncertekkel kedveskedik a közönségnek.

Mindemellett érkeznek a humor nagyágyúi: Aranyosi Péter és Badár Sándor is.