Hírek - 2018. július 11.Aida: nézők írhatják a legendát!

Az Aida című előadás szereplői, teljes stábja hatalmas izgalommal, várakozással készül arra, hogy a közönséggel együtt tovább írhassa a darab helyi legendáját, musical-történeti rekordját a leghűségesebb városban. A nézők kérésére tűzte műsorára Elton John - Tim Rice művét a Soproni Petőfi Színház a következő évadban. Bérletszünetben szeptember 21-én, 22-én és 23-án látható a produkció a teátrumban.


Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György főszereplésével, Pataki András rendezésében mutatta be a Soproni Petőfi Színház Elton John - Tim Rice Aida című musicaljét tavaly júniusban a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. A produkció az évad és a társulat egyik legnagyobb vállalkozása volt, Oberfrank Péter vezetésével élőben játszó zenekarral, kórussal, táncosokkal, a Sopron Balettel kiegészülve nagyszabású díszlet és látványvilággal. Összesen mintegy százan dolgoztak megfeszített munkával azért, hogy az előadás színvonalasan, minőségi módon a soproni közönség tetszését elnyerve kerüljön színpadra. A nézők ezt úgy hálálták meg, hogy mind a hat Aida-előadás után hosszú percekig felállva ünnepelték a darabot színpadra állító stábot. Ezen a játszóhelyen ebből a szempontból szép rekord született, emlékezetes élményt adott mindenki számára.

Sokan, nem csak Sopronból ezután kezdtek érdeklődni a produkció iránt és kérték, legyen műsoron ismét a sikerdarab. Bár az előadás kifejezetten a barlangszínházi helyszínre készült Pataki András rendező, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mégis úgy döntött, Szakál Attila díszlettervezővel-koreográfussal áttervezik és színpadra viszik a soproni teátrumban az előadást. Most azért dolgoznak, a musical a kőszínházban is megtarthassa egyedülálló díszlet-és látványvilágát, no és persze azt, hogy Húros Annamária jelmezei ebben a közegben is kiemelkedően hassanak. Ősszel bérletszünetben látható a musical és bekerül a középiskolás/egyetemista, valamint felsős bérletbe.

A szereplők pedig már most nagy örömmel készülnek arra, hogy újra játszhassák az előadást. Közben visszagondoltak arra is, amikor elkezdődtek a darabnak a próbái, s azóta milyen utat is járhattak be a produkcióval.

Az Aidát alakító Stéphanie Schlesser először énekelt musicalszerepet magyarul.

Radamesként Vastag Tamás élete legnagyobb színészi és énekesi kihívására készülhetett. 

Füredi Nikolett - aki nem tudott részt venni az itthoni ősbemutatóban, mert elvállalt egy másik szerepet - most játszhatott először kedvenc musicalében, amelynek dalait fellépések alkalmával már énekelte. Amnerisként lép színpadra.

Szomor György az élete szinte összefonódott ezzel a darabbal. A székesfehérvári 2007-es ősbemutatóban Radamest énekelte, producere, társrendezője is volt a műnek, amelynek szövegkönyvét, dalszövegeit írta. Alkotóként benne lehetett a békéscsabai feldolgozásban, Ausztriában pedig angolul és németül is játszott a musicalben. A most elkészült soproni produkcióban viszont nem a fiatal szerelmes hadvezért, hanem annak apját, Zosert alakítja és nagyon örül, hogy újból találkozhatott ezzel a művel. Csakúgy mint Szakál Attila. Ő a magyarországi, székesfehérvári ősbemutatónak volt a társkoreográfusa.

További különlegesség, hogy a Sopron Zenél programban láthatta  már közönség a Thalia 4P nevet viselő formációt, amely kimondottan erre az alkalomra jött létre az Aida című musical stábjából. Stéphanie Schlesser énekesnő most új oldaláról mutatkozott be a soproni nézőknek, hiszen ezúttal olyan klasszikusok számokat is előadott, mint a Sympathy for the Devil, a Proud Mary, a Hallelujah, az I love Rock n' roll és a Highway to hell. Zenésztársai, Kiss Noró gitáron, Rovó Péter cajonon és a musicalben Merebet alakító Papp Attila szintén gitáron.

 

Fotók az előadásból: Torma Sándor

 

A stáb már készen áll arra, hogy a közönséggel együtt rekordot döntsön. Riport a bemutatóról a Páholy című magazinunkban:

https://www.youtube.com/watch?v=2griXnTuPP8&t=174s

 

A Viva la Musical portál riportja az előadásról: