Hírek - 2018. július 9.Esztergomi sikerek

Nagy sikerrel vendégszerepelt a Soproni Petőfi Színház két előadása az Esztergomi Várszínház nyitóhétvégéjén. A Ha mi holtak feltámadunk és a Rejtő, a megejtő produkciók elnyerték a közönség tetszését.


Hazai és határon túli színházak, visszatérő fellépők, népszerű színészek, előadók köszöntik az Esztergomi Várszínház 30. szezonját. Az évad a hétvégén elkezdődött. A jubileumra a soproni teátrum két előadással érkezett, Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámáját kétszer is megtekinthették a nézők. A darabot ötvenedszer épp Esztergomban játszotta el a stáb, így nem csak a játszóhely, hanem az előadás is ünnepelt a Duna kapujában. Pataki András rendezése Sopronban ugyan már nem, de a tervek szerint a Nemzeti Színházban még látható lesz.

A Rejtő, a megejtő című zenés színpadi játék csapata is izgalmas és sikeres napokat töltött Esztergomban. Az összeállítás ősztől felnőtt bérletben szerepel a Soproni Petőfi Színházban, mégpedig megújult díszlet-és jelmezvilággal, új jelenettel, szereplőkkel, zenés, táncos betétekkel kiegészülve.  Az esztergomi nézők már ízelítőt kaptak mindebből.

A soproni társulat tagjai közül többen rövid pihenő után már elkezdik próbálni a SingSingSing Masters Musical Show-t, a produkció július közepétől összesen nyolcszor tekinthető meg a fertőrákosi barlangszínházban. Mindemellett augusztusban folytatódnak Az egy éj Velencében német nyelvű előadás próbái és a nyári hónap végén pedig felújítják az Aida című musicalt.