Hírek - 2018. július 30.A komédia évada - Nevessünk együtt!

A komédia évadában Arisztophanésztől ifj. Johann Strausson át egészen Rejtő Jenőig várja a nézőket a Soproni Petőfi Színház, hogy együtt nevessünk. A közönség kérésére bérletszünetben is látható lesz az Aida című kirobbanó sikerű musical. Sztárparádé, meglepetésprodukciók, táncosok a tangó hazájából, sokszínűség, igényes, gondolatébresztő szórakozás. Legyen biztos helye nálunk!

Az Egy éj Velencében című nagyoperettel kezdődik a Soproni Petőfi Színházban a komédia évada október elejétől Szolnoki Tibor, Domoszlai Sándor, Vadász Zsolt, Teremi  Trixi és Zsadon Andrea főszereplésével. A Rejtő, a megejtő című kabaré Rejtő Jenő megfejthetetlen világába kalauzolja a közönséget Pataki András rendezésében. Különleges színházi élményt kínál a teátrum nagy vállalkozása egy görög komédia, Arisztophanész A Gazdagság című művének színpadra állítása Katona Imre irányításával. Demcsák Ottó rendezésében Rovó Péter és Szakál Attila koreográfiáival tűzik műsorra A szving meg a tangó című táncjátékot. Ebben argentín és osztrák művészek is vendégszerepelnek, hiszen a különleges előadás a Sopron Balett és az Europabellett St. Pölten koprodukciójaként kerül a nézők elé.

A felnőtt bérletesek kamara előadásként tekinthetik meg Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színpadi játékát, melyet Gál Tamás és Kiss Szilvia játszik. A rendező Pataki András.
   
A középiskolások és egyetemisták bérletben tekinthetik meg  Elton John és Tim Rice Aida című musicalét Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György főszereplésével. A produkció a tavalyi barlangszínházi évad egyik legnagyobb sikere volt, mind a hat előadáson felállva ünnepelték a nézők a stábot. A darab a közönség kérésére bérletszünetben is szerepel a színház műsorán a következő évadban!

A középiskolások mindemellett megnézhetik bérletben A Gazdagság,  A szving meg a tangó és az Első randi című produkciókat, valamint a Mindörökké Júlia című színpadi játékot, amely Szendrey Júlia életéről szól valóságos dokumentumok alapján Németh Ervin szerkesztésében. Iskolai helyszíneken Arany János Pázmán lovag és az Én, Luther című tantermi színházi darabokat mutatja be a soproni színház.

A felsősöknek a teátrum az Aida, Mindörökké Júlia, A szving meg a tangó produkciók mellett Alekszej Batrakovnak, a Sopron Balett balettmesterének, koreográfusának A csodatévő lány című táncjátékát kínálják, mégpedig tornatermi színházi foglalkozás keretében.

Alsós bérletben Az égig érő fa című zenés magyar népmesét játsszák a Zentai Magyar Kamaraszínházzal koprodukcióban. A rendező Crnkovity Gabriella. Ez a korosztály és az óvodások is megnézhetik Németh Ervin: Mátyás király krónikái című zenés mesejátékát. Az előadás Szabó Attila állítja színpadra a komáromi Jókai Színházzal koprodukcióban. Az alsósok és az óvodások láthatják az évad egyik fontos előadását, amely az igazgató szerint küldetése a színháznak. Szergej Prokofjev Péter és a farkas története alapján készül mesebalett, amelyet Alekszej Batrakov rendez és koreografál. Szimfonikus zenekari kísérettel mutatják be az előadást, a zenei vezető Oberfrank Péter. Az ovisok mindemellett még megtekinthetik A három kismalac című előadást a Ziránó Színháztól.

Letölthető műsorfüzet:

https://drive.google.com/open?id=1IuvQ74iprvyQoag2PTdbWcSgalVoVrwV