Hírek - 2018. február 15.Dupla csavar

Dupla csavar és dupla feladat ez az előadás számomra, hiszen játszom egy Gábor nevezetű színészt, aki főszerepet, hős szerelmest alakít egy rockoperában. Gáborként civil embernek is kell mutatkoznom, de mégsem szabad ténylegesen azzá válni ebben a játékban - mondta Papp Attila, aki Ferdinándot alakítja az Ármány & szerelem című rockzenés játékban. Papp Gyula – Demjén Ferenc – Sárdy Barbara művének bemutatója február 24-én lesz. A rendező Pataki András.

Papp Attila úgy véli, nagyon szép és különleges, ugyanakkor nehéz feladat színházat bemutatni a színházban: hiszen egyszerre kell egy vidéki társulat életén, az ott alkotó emberek sorsán keresztül mesterségük "kulisszatitkait" ábrázolni, miközben egy világhírű drámát is valós téttel kell színpadra vinniük, zenés változatban. Úgy, hogy a közönség mindkét oldal útját is lássa, mégpedig hitelesen.

- Ez a történet engem a társulat szempontjából érdekel nagyon. Kik azok az emberek, akik itt színházat hoznak létre? Milyen a viszonyuk egymással egy közösségben? Mennyire befolyásolja mindez egy előadás létrejöttét? Milyen színész, milyen ember Gábor? Ilyen gondolatok, s ezeknek a kérdéseknek a kibontása foglalkoztatnak a próbafolyamat alatt. Sok dalom van, akad köztük énektechnikailag kifejezetten nehéz szám is, ezekben próbálom Ferdinánd szerelmes, vívódó énjét is megmutatni. A dráma cselekményét főként a dalok hordozzák, mozdítják előre, s azokban lehet a szereplők kapcsolatát igazán ábrázolni, a mű mondanivalóját feltárni. Ez pedig az előadáson belüli másik hatalmas feladat: így Gábor és Ferdinánd ketten a dupla csavar!