Hírek - 2018. február 14.A szerelem ára

– A férfiak hátán felkapaszkodott nőt játszom, akinek életén keresztül látható mi is a szerelem ára, ki és miért játszik a hatalommal, az érzelmekkel. Olyan ez a karakter, mintha össze lenne gyúrva az eddigi színpadi szerepeimből – mondta Füredi Nikolett, aki Lady Milfordot alakítja az Ármány & szerelem című rockzenés játékban. Papp Gyula – Demjén Ferenc – Sárdy Barbara művének a bemutatója február 24-én lesz. A rendező Pataki András.

A Soproni Petőfi Színházban gőzerővel próbálják az előadást, amelynek keretében színházat láthatnak a nézők a színházban. Füredi Nikolett igazi közönség kedvencként csatlakozott újra a társulathoz és nagy örömmel vállalta el ezt a feladatot.

– Az, hogy milyen az a színésznőt, akit játszom a darabban, még formálódik bennem. A figurám abban biztos nem hasonlít rám, hogy kicsit hisztis lesz. A civil életben én nem ilyen vagyok.  Akadnak majd az előadásban konfliktusaim, s ez sem jellemző rám. Mindig megtaláltam a hangot a rendezőkkel, társakkal, most azért ettől is eltérek ebben az előadásban. Amúgy nagyon hiszek a társulati és színházi hierarchiában, abban hogy a színészi ranglétrán mindenkinek be kell járnia a fokozatosság útját. Az én pályám ilyen, ez is eszembe jutott, miközben készültem a szerepre. Azért izgalmas ez a munka, mert a közönség láthatja, milyen rögös út vezet addig, míg eljutunk egy bemutatóig, mennyi minden zajlik a kulisszák mögött, míg színpadra kerül egy darab. A dalaim nagyon jók, de nehéz énekelni valókat hordoznak. Igyekszem  a szerepbéli karakteremhez és a hangi adottságaimhoz, egyéniségemhez formálni a számokat, s nagyon várom, hogy újra találkozzam a soproni nézőkkel.