Hírek - 2017. november 24.Szilveszter Hippolyttal - Négy bérletszünet!

Közkívántra decemberben bérletszünetes előadásként, sőt szilveszterkor is látható a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjáték a Soproni Petőfi Színházban. A nagy sikerű produkció rendezője Eperjes Károly, a főszereplők Reviczky Gábor, Horváth Zsuzsa és Savanyu Gergely.

A Soproni Petőfi Színház zenés évadának nyitányaként a közönség hamar szívébe zárta a népszerű dalokkal fűszerezett, vidám produkciót.

Bőg a tehén, Egy jól nevelt lakáj, Jaj, de jó a habos sütemény, Mon ami, Nem bírok a lakájjal, Pá, kis aranyom!Köszönöm, hogy imádott, Amerikában jó dolog a rádió - ezek a közismert számok is elhangzanak a produkcióban, no és persze olyan legendás, közszájon forgó idézeteket is hallhatunk, mint: "a hagymát is hagymával eszem", illetve: "mi minden körülmények között az operában voltunk."

A premieren zúgó vastapsot kapott a Pesti Magyar Színházzal koprodukcióban készült darab stábja. Az érdeklődés pedig nem szűnik a zenés vígjáték iránt.

A közönség kívánságára bérletszünetes előadásként a teátrum december 2-án délután három órakor, 17-én három és hét órakor, valamint 31-én délután három órakor is műsorra tűzi a sikerdarabot. A szilveszteri előadás alkalmával pezsgős koccintással várja a stáb a közönséget.

Az előadásban Schneider Mátyást Reviczky Gábor, Schneidernét Horváth Zsuzsa, Hippolytot Savanyu Gergely, Makáts főtanácsost Horányi László, Tóbiást pedig Papp Attila formálja meg.

A többi szerepben a  Kaposvári Egyetem művészeti karának hallgatói láthatók: Terkát Maizác Stefánia, Nagy Andrást Mucsi Kristóf, Makáts Csabát Habodász István, Mimit Török Sára, Julcsát pedig kettős szereposztásban Kádas Petra és Sziládi Hajna alakítja.

A zenei vezető Oberfrank Péter, a díszlettervező Mira János, a jelmeztervező Rátkai Erzsébet, a koreográfus Demcsák Ottó.

 

Riport az előadásról a Páholy című magazinunkban:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1703&v=Dg7-5BzQYsc

Fotók az előadásról itt:

https://www.soproniszinhaz.hu/galeria/59-hippolyt,-a-lakaj.html#&gid=1&pid=12

Sajtónap alkotói nyilatkozatokkal:

https://www.soproniszinhaz.hu/hirek/871-sajtonapon-hippolyt.html

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

 

A betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

 

A betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István