Hírek - 2017. október 17.Aki mindent tud

– Egy olyan szállodaigazgatót játszom, aki mindenkiről mindent tud, és jó emberismerő. Igyekszik a vendégeit egymással összehozni vagy épp a másiktól eltávolítani, de mindig diszkréten, udvariasan. Ez néha sikerül neki, máskor meg nem – mondta Wischer Johann. Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámáját novembertől láthatja a közönség a Soproni Petőfi Színházban.

 A színművész – aki egyben a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója –  örül annak, hogy a soproni teátrummal és a Nemzeti Színházzal közösen készülő koprodukciós előadással nyithatják meg október 19-én új, 73 férőhelyes kamaratermüket. A művészi létről, kérdéseiről, annak megéléséről szóló darab nagyon aktuális ma is.

A díszbemutató után ősszel még műsorra tűzik Németh Ákos Autótolvajok című vígjátékát, amelyet maga a szerző állít színpadra.  Ezt a produkciót  Patrick Süskind A nagybőgő című abszurd monodrámája követi Nesic Máté előadásában. Az évad során további két monodrámát láthat a közönség, két végzős színészhallgató, Szilágyi Áron és Verebes Judit ezekkel mutatkozik be a zentaiaknak.

AZ MTI hírül adta a zentai évadról, hogy tavaszra magyar népmesékből készül előadás a gyermekközönségnek. A mesék dramatizált változatát Crnkovity Gabriella rendezésében Bakos Árpád zeneszerző közreműködésével állítják színpadra.

Az évad végén Kosztolányi Dezső alteregója, Esti Kornél kel életre a színpadon. Az előadást Mezei Kinga rendezi, vendégművészként pedig Balázs Áron Jászai Mari-díjas színészt láthatják a nézők.