Hírek - 2017. október 17.A reménytelenség fakockája

- Ő feláldozta az életét egy reménytelen szerelemért, odaadta és feladta magát valakinek, aki a világhír fényében úgy használta, mint egy tárgyat és arrébb rakta, akár egy fakockát. A bizonytalan, zavarodott pszichés állapot emiatt uralkodott el rajta. Saját magát hibáztatja mindezért. Lelki öngyilkosság ez - foglalta össze gondolatait szerepéről Molnár Anikó, aki Irenét, az egykori múzsát játssza Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámájában a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Pataki András

 Molnár Anikó elmondta: az eddig megformált szerepeihez képest Irene sokkal bonyolultabb karakter, és a figura igazságai is összetettebbek.

– Irene múltjában rejlik az igazsága, abban a krízishelyzetben, váltópontban, amikor rájött, hogy a reménytelen szerelem sodorta őt ilyen helyzetbe. Megpróbálta megtalálni önmagát, ez sok gyötrődéssel járt, miközben senki nem fogta a kezét. Későbbi kapcsolataiban is így állt bosszút, valójában nem a másikon, hanem mindig magán. Egy lelkileg terhelt, pszichésen beteg nőt nehéz megrajzolni, megérteni, a sorsát látva viszont találhatunk bőven ma is hasonló kapcsolatokat, ilyen gondokkal küzdő embereket - húzta alá színművésznő.