Hírek - 2017. október 2.Humor és nem vicceskedés

Igazi tenyeres-talpas szolgálólányt alakítok, aki hű a gazdáihoz, szereti Tóbiást, de tetszik neki az is, hogy felkeltette Hippolyt érdeklődését. Fontos a humor ebben a szerepben is, kicsit lehetek sok a komikusi ábrázolásban, de meg kell találni az egyensúlyt, azt, hogy az egész ne váljon öncélú vicceskedéssé - mondta a negyedéves egyetemi hallgató Kádas Petra, aki kettős szereposztásban formálja meg Julcsát a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékban. A rendező Eperjes Károly.

A Kaposvári Egyetem művészeti karának hallgatója Székesfehérvárott született, indult szavalóversenyeken, kiskorától  érdekelte a színészet, járt budapesti stúdióba is, s nagyon megszerette a közös játékot. Jelenleg szerepel a Nemzeti Színház Tóth Ilonka című produkciójában, játszott a Kéri Kitty által rendezett és az osztályukkal színpadra állított Bernarda Alba háza című előadásban.

Mint mondta: még nem játszott ilyen jellegű táncos-zenés szerepet, ez is kihívás, újdonság számára. Sokat dolgoznak a koreográfiák elsajátításával, nagyon élvezi a csapattal a közös munkát. Arra a kérdésre, hogy mi az, amit eddig nagyon megtanult a főiskolán, azt válaszolta: nem az történik, amit az egyén akar, egy darab létrehozása ugyanis igazi egymásra figyelésre épül. Csapatmunka a javából, mint most Sopronban.  

 

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István