Hírek - 2017. október 1.Teremtő varázsban

- Jó, ha megmarad a különbség a valódi művész és a mai divatos sztár vagy celeb között, s látjuk, mi ennek az ára. Ez a karakter a színpadot, a karriert akarja mindenki által, és ehhez felkapaszkodási lehetőséget keres. Nem a tehetségében, hanem a kapcsolatokban bízik. Hamis utakra vivő mecenatúra ez - fogalmazta meg a gondolatait Török Sára, aki Mimi szerepét formálja meg a Hippolyt, a lakáj című előadásban a Soproni Petőfi Színházban. A darabot Eperjes Károly állítja színpadra.

Török Sára Szabadszálláson született, majd Szentesre járt gimnáziumba. Édesapja drámapedagógus, az egész családja művészi beállítottságú, adott volt a környezet számára, hogy az irodalom, a színház felé fordítsa élete vitorláit, de ez nem történhetett volna meg vele, ha kiskora óta nem érez valami megmagyarázhatatlan, megingathatatlan elkötelezettséget a színház iránt.

Járt színészképzésre, jelentkezett a budapesti színművészeti egyetemre, majd Kaposvárra, utóbbi helyre fel is vették négy éve. Sopronban próbáló társaihoz hasonlóan ő is játszik a Tóth Ilonka című darabban a Nemzeti Színházban. Korábban az ÚjSzínházban is szerepelt a Sári bíró című előadásban.

Most örömmel jött Sopronba, nagyon szereti Mimi szerepét, mert a benne rejlő nőiességet, rafináltságot, játékosságot, energiát tudja megmutatni. Közben igyekszik megtalálni a karakter mozgatóit, hátterét, miért is akar ez a fiatal lány dizőz lenni, és miért nem bízik csak a tehetségében, s hogyan képes egyik pillanatról a másikra támogatót váltani.

Izgalommal készül a premierre, hogy a dalok, a táncok erősek legyenek, sikerüljenek a poénok, s persze létrejöjjön az a láthatatlan kapocs a színész és a néző között, amely létrehozza a színházi előadás teremtő varázsát.

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István